Kategori: Blogg

Blandade poster om allt möjligt, högt och lågt.

Att stänga ner sommarhuset

Det är något speciellt med att packa ihop sommarhuset efter semestern. Gästhuset stängs igen för det är inga fler planerade besök, kuddar och filtar som levt mestadels utomhus läggs i högar på altanen, i någon slags mellanförvaring innan vinteromställningen. Bod och bastu låses, myggnäten tas ned, vattnet stängs av, och larmet slås på.

Stegen till bilen är tunga, för nu återvänder vi till stan och jobbet och den instängda lägenhetsvärmen som jag avskyr. Det ska bli sommarvärmen igen, jag blir nedslagen av bara tanken.

Läs vidare

Fem saker den femte augusti, 2022

Fem saker är väl egentligen ett tämligen självförklarande koncept, men det handlar i alla fall om fem saker som jag funderat på, uppskattat, eller som på annat sätt påverkat mig på sistone. Det kan vara bra, för såväl egen del som för andra, att sammanfatta de lite mindre inspelen i livet, och det här har varit – och är – min metod för detta.

Läs vidare

Thord

Min farfar hette Thord, min pappa heter det med, i andranamn. Mellannamn.

Namn. De är svåra. Jag tog Thord som tilltalsnamn för, ja, längesedan nu. Det var något med ”Daniel”, D:et i i TDH, som inte riktigt kändes rätt för mig. Måhända påverkades jag lite extra av viljan att vara anonym – ”Thord” användes på artiklar online. Det var lite skum stämning ett tag, stalkers är inte så roligare, som så många blivit varse i och med sociala mediers intåg.

Det största problemet med Thord är uttalet. Inte för mig, jag vet vad jag heter, och hur det uttalas, men många verkar blanda ihop bokstaven o med å.

Jag heter inte ”Tårrrd”.

Thord uttalas som ”Tor”, fast med ett d på slutet.

Det är inte så svårt. Prova.

Jag ser fram emot en deadline

Redigeringen av min kommande fantasyroman, Automatonen, går långsamt. Eller, ärligt talat så står den helt still – det har varit lite för mycket annat den här sommaren. Det blir lätt så när det inte finns någon deadline, för den redigering jag talar om kommer inte från förlagets redaktör, utan är saker som vuxit fram hos mig de senaste, ja, åren. Redaktören kommer inte återkoppla förrän i augusti, och därefter blir det förstås annorlunda, med deadlines och utgivningsplan.

Läs vidare

Hej världen

I’m so happy to be here again… Wait…

Förlåt, svenska var det ja. Det här är lite av en omstart, och med ”lite” menar jag att det är en omstart. Det är inget litet med den alls, för mig. För jag har tagit beslut, gjort omvälvande vägval, och inget av det där spelar någon roll för någon annan än mig. Men här är jag, och vi, med en nystart. På svenska, helt och hållet på svenska framöver.

Läs vidare