Kategori: Blogg

Blandade poster om allt möjligt, högt och lågt.

Fem saker den 23 februari 2023

I ingen egentlig ordning, fem saker jag funderat på, gillat, eller på annat sätt tycker borde vara i en lista som den här.

  • Playdate, den skruvade lilla spelkonsolen från Panic och Teenage Engineering, har äntligen anlänt. Mer senare, men den är förbaskat söt, om än kanske inte så underhållande som man skulle kunnat önska.
  • The Bored Horse har rullat igång igen. Gratis och på engelska, trevlig läsning.
  • Råkade köpa en ny MacBook Pro för det behövdes en större skärm när jag inte är på kontoret. 16″ är blaffigt, men jävlar vilket monster det här är. Glad att jag inte behöver släpa på den hela tiden, dock.
  • Trillat ner i Alice Cooper-träsket igen, efter att ha haft ”Love’s a loaded gun” från Hey Stoopid-plattan på hjärnan en vecka. Blandad musiksmak much?
  • Webbläsaren Arc ger mersmak. Chrome utan Google-larvet, och med några riktigt smarta gränssnittslösningar. Det finns en väntelista, men jag har några inbjudningar om någon inte kan vänta.

Du hittar fler fem saker här, som exempelvis den förra, från i början av januari.

Bokrean

Jag var inne i en bokhandel (ja, en fysisk sådan) häromdagen. Majoriteten av böckerna fick jag inte köpa, de var övertäckta av plast och hastigt utskrivna A4-sidor som förkunnade att de hörde till årets bokrea, så kom tillbaka den 21 februari. Lite snopet, och klumpigt, kan jag tycka, för visst fanns det väl en bok eller två som jag var sugen på. Nu blev det inga spontanköp alls, och heller ingen förhandsbeställning av böcker till reapriser som det föreslogs. Det hela tedde sig lite osmakligt, men jag gick likväl därifrån med en bok (en present) till fullpris.

Nu är det den 21 februari och bokrean är i full gång. Inkorgen fylls av peppiga utannonseranden och löften om att man har den största – bästa – mesta – bokrean av alla. Så jag klickar in, på Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus, Amazon och CDON – allt vad de heter – som ska kränga böcker.

Läs vidare

Min kommande fantasyroman Automatonen har fått ett utgivningsdatum hos förlaget! Och ja, den är hos tryckeriet redan, det blir en tämligen påkostad utgåva, vilket känns kul. Mer väldigt snart.

Igår lade jag ned Switch to iPad (juli 2020–februari 2023). Det känns alltid vemodigt att avsluta något, men det var hög tid. Nu blir det mer fokus på skrivandet.

Splatter

En gång för länge sedan skickade min kompis Axel Widén några illustrationer. Han höll på att testa en stil och undrade vad jag tyckte. Mitt svar kom snabbt: Gör ett gäng bilder så skriver jag ett skräckrollspel.

Axel trodde jag skämtade, och det är inte så konstigt, inte minst eftersom jag är totalt ointresserad av skräck, ser inte ens skräckfilm (till min frus stora förtret). Men två dagar senare hörde jag av mig och sade att jag var klar, så Axel fick vackert sätta fart.

Resultatet blev rollspelet Splatter. Axel gjorde bilderna, jag skrev texten, och så spånade vi ihop det sista i en lägenhet i Borlänge.

Läs vidare

Automatonen närmar sig

Tro det eller ej, men min fantasyroman Automatonen närmar sig. Omslaget är så gott som klart, det snålas inte med format (hårdpärm! skyddsomslag!) eller formgivning. Även om processen tagit tid så har den varit tämligen smärtfri, till min stora förvåning. Jag ser verkligen fram emot att visa er alla, det ser fint ut.

Läs vidare

Tro det eller ej, men jag har lagt upp outfits från förra året på T39. Det är inte lika spännande som när Helena gör det, men ändå!

Författaren John le Carré gick bort 2020, men han är fortsatt aktuell. Som nu, när New Yorker publicerar en intressant artikel om hans brev, vilka i sin tur nyligen getts ut i en bok. Läsvärt.

Bloganuary-utmaningen var inte så kul, med ytterst stolpiga bloggprompter, så vi lade ned den på T39. Synd, kul idé, men genomförandet var lite för generellt, och en gnutta amerikanskt.

Arbetsåret 2023 drog igång redan förra veckan, för att kulminera i en lansering vi jobbat med i månader. Hade firat om jag inte varit så trött. Det får bli tid för det senare.