Kategori: Blogg

Blandade poster om allt möjligt, högt och lågt.

Kors i taket: /nu har uppdaterats! Det var hög tid, mycket har hänt sedan januari.

Jag har skrivit en gästpost om vägen till utgivningen av min fantasyroman Automatonen på Kulturbloggen. Läs och dela gärna!

BTJ recenserar Automatonen

BTJ-häftet nummer 10, 2023, recenserar min fantasyroman Automatonen, och det är en fin recension. ”Mycket bra” säger de, minsann.

Läs vidare

Automatonen är släppt

Den är här nu, min fantasyroman Automatonen! Hårdinbunden med skyddsomslag, en ganska påkostad bok, faktiskt. Köp Automatonen där du köper dina böcker, alla bokhandlare i Sverige kan beställa hem den, likaså bibliotek, så be om den lokalt – det är alltid bra att stödja de bokhandlare som finns kvar.

Läs vidare

Jag ett veckobrev på engelska som heter The Bored Horse och utkommer varje söndag. Det är gratis och börjar alltid med en kort essä. Teckna en prenumeration här. 🐴

Automatonen släpps den 4 maj

Det har pågått i en evighet, känns det som, men nu kan jag äntligen berätta att min fantasyroman Automatonen släpps den 4 maj. Och inte bara det, jag kan visa omslaget också.

Läs vidare

Fem saker den 23 februari 2023

I ingen egentlig ordning, fem saker jag funderat på, gillat, eller på annat sätt tycker borde vara i en lista som den här.

  • Playdate, den skruvade lilla spelkonsolen från Panic och Teenage Engineering, har äntligen anlänt. Mer senare, men den är förbaskat söt, om än kanske inte så underhållande som man skulle kunnat önska.
  • The Bored Horse har rullat igång igen. Gratis och på engelska, trevlig läsning.
  • Råkade köpa en ny MacBook Pro för det behövdes en större skärm när jag inte är på kontoret. 16″ är blaffigt, men jävlar vilket monster det här är. Glad att jag inte behöver släpa på den hela tiden, dock.
  • Trillat ner i Alice Cooper-träsket igen, efter att ha haft ”Love’s a loaded gun” från Hey Stoopid-plattan på hjärnan en vecka. Blandad musiksmak much?
  • Webbläsaren Arc ger mersmak. Chrome utan Google-larvet, och med några riktigt smarta gränssnittslösningar. Det finns en väntelista, men jag har några inbjudningar om någon inte kan vänta.

Du hittar fler fem saker här, som exempelvis den förra, från i början av januari.

Bokrean

Jag var inne i en bokhandel (ja, en fysisk sådan) häromdagen. Majoriteten av böckerna fick jag inte köpa, de var övertäckta av plast och hastigt utskrivna A4-sidor som förkunnade att de hörde till årets bokrea, så kom tillbaka den 21 februari. Lite snopet, och klumpigt, kan jag tycka, för visst fanns det väl en bok eller två som jag var sugen på. Nu blev det inga spontanköp alls, och heller ingen förhandsbeställning av böcker till reapriser som det föreslogs. Det hela tedde sig lite osmakligt, men jag gick likväl därifrån med en bok (en present) till fullpris.

Nu är det den 21 februari och bokrean är i full gång. Inkorgen fylls av peppiga utannonseranden och löften om att man har den största – bästa – mesta – bokrean av alla. Så jag klickar in, på Akademibokhandeln, Adlibris, Bokus, Amazon och CDON – allt vad de heter – som ska kränga böcker.

Läs vidare

Min kommande fantasyroman Automatonen har fått ett utgivningsdatum hos förlaget! Och ja, den är hos tryckeriet redan, det blir en tämligen påkostad utgåva, vilket känns kul. Mer väldigt snart.

Igår lade jag ned Switch to iPad (juli 2020–februari 2023). Det känns alltid vemodigt att avsluta något, men det var hög tid. Nu blir det mer fokus på skrivandet.