Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

Fem saker den femte augusti, 2022

Fem saker är väl egentligen ett tämligen självförklarande koncept, men det handlar i alla fall om fem saker som jag funderat på, uppskattat, eller som på annat sätt påverkat mig på sistone. Det kan vara bra, för såväl egen del som för andra, att sammanfatta de lite mindre inspelen i livet, och det här har varit – och är – min metod för detta.

Så, i ingen speciell ordning (förutom den numrerade) så följer här fem saker jag finner värda att nämna.

  1. Jag är inte familjens tv-seriegalning (det står Helena för), men det blir ändå en del av den varan. Tokyo Vice (HBO Max) stod ut som en alldeles ypperlig historia, åtminstone delvis signerad Michael Mann. Baserad på Jake Adelsteins memoarer, bästsäljare i sig, men numera kritiserad för potentiellt bristande verklighetskoppling… Bra tv blev det i alla fall.
  2. Fast, bäst på tv i år så här långt är tveklöst Slow Horses (Apple TV+), med Gary Oldman som Jackson Lamb. Nästan lika bra som böckerna av Mick Herron.
  3. Apropå böcker så älskade jag Marguerite Duras fantastiska Att skriva. Rekommenderas till alla som är nyfikna på det skriva ordet. Bonus: Älskaren är en underbar roman av densamma – alla härligt rimliga i längd.
  4. På spelfronten så dominerar Valves bärbara speldator Steam Deck, främst för att jag kan spela såväl Mass Effect-trilogin som valfritt Elder Scrolls-spel. Medlemskapet för Elder Scrolls Online förnyades bokstavligen talat för fem minuter sedan, så det är kanske dags att plocka upp det igen.
  5. Låt oss avsluta med något extra nördigt, nämligen en överdimensionerad funktionell version av Transformers-roboten Optimus Prime i Lego. Roligt bygge som jag bara inte kunde låta bli, och jag är inte ens en fan. Autoboten vakar över arbetsplatsen på landet.

Optimus Prime i Lego-tappning

Vilka fem saker tänker du på, just nu?