Etikett: fem saker

Fem saker den 23 februari 2023

I ingen egentlig ordning, fem saker jag funderat på, gillat, eller på annat sätt tycker borde vara i en lista som den här.

  • Playdate, den skruvade lilla spelkonsolen från Panic och Teenage Engineering, har äntligen anlänt. Mer senare, men den är förbaskat söt, om än kanske inte så underhållande som man skulle kunnat önska.
  • The Bored Horse har rullat igång igen. Gratis och på engelska, trevlig läsning.
  • Råkade köpa en ny MacBook Pro för det behövdes en större skärm när jag inte är på kontoret. 16″ är blaffigt, men jävlar vilket monster det här är. Glad att jag inte behöver släpa på den hela tiden, dock.
  • Trillat ner i Alice Cooper-träsket igen, efter att ha haft ”Love’s a loaded gun” från Hey Stoopid-plattan på hjärnan en vecka. Blandad musiksmak much?
  • Webbläsaren Arc ger mersmak. Chrome utan Google-larvet, och med några riktigt smarta gränssnittslösningar. Det finns en väntelista, men jag har några inbjudningar om någon inte kan vänta.

Du hittar fler fem saker här, som exempelvis den förra, från i början av januari.

Fem saker den 5 januari 2023

Som vanligt, i ingen egentlig ordning följer här fem saker från den senaste tiden.

  • Apropå anteckningsböcker så gillar jag verkligen Paper Republics grejor, speciellt Grand Voyageur i pocketstorlek.
  • Nyfunnen kärlek för min Kindle Paperwhite. Det är verkligen trevligt att läsa på en hyfsat högupplöst e-inkskärm. Med det sagt så funderar jag på att köpa en ny så att jag kan ladda trådlöst, eller med USB-C, eftersom det är någon uråldrig mikro-USB på min modell. Lyxproblem, kan man säga…
  • Säsong 2 av Slow Horses på Apple TV+. Säger bara det, så bra så här långt.
  • Jag spelar Fable 2 just nu, ett gammalt spel som släpptes till Xbox 360 någon gång 2008. Xbox Game Pass är farligt, nostalgin är hög.
  • Apropå spel så kan jag inte sluta spela Slay the Spire på min iPhone. Det är otroligt hur man kan fastna för ett kort-roguelike som det här. Testa på egen risk!

Du hittar fler fem saker här, inte minst den här trevliga musikspecialen.

Fem saker den 13 oktober, 2022

Musikspecial! Jag har lyssnat på en hel del musik på sistone, inte minst medan vi hotellsurfar och lobbyns sorl behöver stängas ute. Så här kommer fem skivor som gått varma, fyra hyfsat nya och ett fynd tack vare Apple Musics autospelar-algoritm.

Läs vidare

Fem saker den 20 september, 2022

Det är viktigt att uppskatta det lilla, tänker jag, och det är också ursäkten till att publicera den här typen av listposter. Så, här är tre saker jag inte pratat om ännu, men som jag uppskattat, funderat på, eller av annat skäl vill dela sedan sist.

Läs vidare

Fem saker den femte augusti, 2022

Fem saker är väl egentligen ett tämligen självförklarande koncept, men det handlar i alla fall om fem saker som jag funderat på, uppskattat, eller som på annat sätt påverkat mig på sistone. Det kan vara bra, för såväl egen del som för andra, att sammanfatta de lite mindre inspelen i livet, och det här har varit – och är – min metod för detta.

Läs vidare