Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

26 februari, 2024 #

Livstecken! Och, det börjar bli dags att lyfta på skynket för en ny del på sajten och något jag kommer lägga en hel del tid på framöver. Spoiler: det är fantasyrelaterat...

26 januari, 2024 #

Planerar för Bokmässan. Det gäller tydligen att vara tidigt ute. Som jag hoppades jag skulle slippa, men nej, Automatonen ska säljas. Och kanske något mer... 🤫

17 januari, 2024 #

Ny webb uppe, fast det märks knappt. Nyfikna kollar kolofonen för information om vad som hänt. So far so good.

1 januari, 2024 #

God fortsättning! Det nya året kommer med nya planer och funderingar, bland annat rörande den här sajten, men det får vänta tills imorgon. I dag ska jag vila, sedan ska jag vänja mig vid att skriva 2024.

30 december, 2023 #

Det här hade kunnat vara ett aprilskämt men nej, Splatter.se är numera en streamingtjänst för skräckfilmer. Jag har inget att göra med domänen, som varit tänkt att användas för mitt skräckrollspel Splatter, men det här är bättre.

11 juli, 2023 #

Kors i taket: /nu har uppdaterats! Det var hög tid, mycket har hänt sedan januari.

5 juni, 2023 #

Jag har skrivit en gästpost om vägen till utgivningen av min fantasyroman Automatonen på Kulturbloggen. Läs och dela gärna!

31 mars, 2023 #

Jag ett veckobrev på engelska som heter The Bored Horse och utkommer varje söndag. Det är gratis och börjar alltid med en kort essä. Teckna en prenumeration här. 🐴

20 februari, 2023 #

Min kommande fantasyroman Automatonen har fått ett utgivningsdatum hos förlaget! Och ja, den är hos tryckeriet redan, det blir en tämligen påkostad utgåva, vilket känns kul. Mer väldigt snart.

9 februari, 2023 #

Igår lade jag ned Switch to iPad (juli 2020–februari 2023). Det känns alltid vemodigt att avsluta något, men det var hög tid. Nu blir det mer fokus på skrivandet.

25 januari, 2023 #

Tro det eller ej, men jag har lagt upp outfits från förra året på T39. Det är inte lika spännande som när Helena gör det, men ändå!

19 januari, 2023 #

Författaren John le Carré gick bort 2020, men han är fortsatt aktuell. Som nu, när New Yorker publicerar en intressant artikel om hans brev, vilka i sin tur nyligen getts ut i en bok. Läsvärt.

12 januari, 2023 #

Bloganuary-utmaningen var inte så kul, med ytterst stolpiga bloggprompter, så vi lade ned den på T39. Synd, kul idé, men genomförandet var lite för generellt, och en gnutta amerikanskt.

10 januari, 2023 #

Arbetsåret 2023 drog igång redan förra veckan, för att kulminera i en lansering vi jobbat med i månader. Hade firat om jag inte varit så trött. Det får bli tid för det senare.

9 januari, 2023 #

Vendels förlag ska ge ut en poesiantologi för debutanter, och det finns fortfarande tid att skicka in bidrag. Läs mer här, dessvärre är jag inte debutant själv så jag kommer inte kunna bidra.

8 januari, 2023 #

Bättre sent än aldrig, men nu har jag i alla fall kommit ikapp nog för att, med någorlunda säkerhet, våga påstå att det blir ett nyhetsbrev nästa vecka. Med en saga, rentav. Jag pratade om saken tidigare, som bekant.

6 januari, 2023 #

De flesta var lediga idag, men vi har jobbat för fullt så att allt klaffar åt en kund på måndag. Hann dock få ut några ord om varför jag skriverT39. Nu tar jag dock helg, skål och hej och så vidare.

4 januari, 2023 #

Svenska Alcoholic Vodka tycker inte att du ska köpa deras dyra och ohälsosamma sprit… Rolig twist, 556 kr efter spritskattehöjningen, om du vill vara rebell.

2 januari, 2023 #

Det var dags att uppdatera /nu igen, så det har jag gjort. September förra året var trots allt ganska länge sedan.

1 januari, 2023 #

Det är bloganuary (ja, jag vet…) på T39, med en post varje dag. Häng med, och så vidare.

31 december, 2022 #

Jag har läst en del sedan sist. Nu senast var det This Census-Taker av China Miéville. Läsvärt som alltid, och lite lagom mystiskt, men en betydligt mer lättillgänglig bok än hans andra verk.

16 november, 2022 #

Tråkiga, men nödvändiga, nyheter: Switch to iPad läggs ned i mitten av december.

9 november, 2022 #

Oväntade samtal är de bästa, som det med konstnären bredvid oss. Förutom underbara anekdoter så blev jag väldigt sugen på att återuppta målandet. Om några veckor, kanske…

23 oktober, 2022 #

Det är betydligt lättare att redigera ett manus när man inte är mitt i en flytt. Och när det är den andra vändan, förstås. Automatonen är nu åter i händerna på redaktörerna. Nu återstår att se vad de har för nya funderingar utifrån mina ändringar…

21 oktober, 2022 #

Igår kom manuset till Automatonen tillbaka, nu läst av en ny redaktör med fräscha ögon, så idag börjar den andra redigeringsvändan. Det är fortsatt vidrigt att redigera, men det blir alltid bättre. Redigeringen är baksidan av författarskapet, jämte marknadsföringen, helt klart. Önska mig lycka till, som det heter.

18 oktober, 2022 #

Flytten är över, hantverkarna nästan klara, det är bara en handfull lådor kvar, och möbelleveranserna är bara några veckor bort vad det verkar. Det är tufft att flytta, det här är bara ett litet livstecken i väntan på nya tag.

14 oktober, 2022 #

Idag är det Three Olives Day, årets kanske främst högtid. Jag byggde som synes en enkel liten sajt om saken, där du även kan lära dig att blanda kanske världens bästa Dry Martini. Skål! 🍸

9 oktober, 2022 #

Jag har uppdaterat /nu med några nya projekt (T39! Three Olives Day!) samt lite annat smått och gott.

9 oktober, 2022 #

Första redigeringsvändan av min kommande bok Automatonen är nästan klar. Några små saker jag antecknat längs vägen bara, sedan skickas manuset tillbaka till redaktören. Det har suttit långt inne, att redigera manus samtidigt som man flyttar och renoverar är inget jag rekommenderar.

7 oktober, 2022 #

Man kan ju tycka att en blogg kan räcka, men så är faktiskt inte fallet. Jag och min partner Helena har just lanserat T39.se, vår gemensamma blogg om allt från flytt till vardagsliv. Som det var förr i tiden, alltså.

3 oktober, 2022 #

Jag har någon form av idé om att inte vara negativ här, det finns nog om det på internet som det är, men vissa saker är bara så vidriga att det inte går att försköna. Så jag säger det bara: flyttpacka är fruktansvärt, och det är vad jag ska göra hela dagen idag. Skicka hjälp.

1 oktober, 2022 #

Jag gillade verkligen romanen Andromeda av Therese Bohman, en berättelse som kretsar kring bokförlaget Rydéns. Detta har fått journalister att dra paralleller till den ganska fåniga Netflix-serien Kärlek och anarki, som att Bohman har inspirerats av denna. Så kan förstås vara fallet, men kronologin går inte ihop för mig – att skriva och publicera böcker tar trots allt lång tid, och första säsongen av Kärlek och anarki hade premiär den 4 november 2020. Skriva en bok, redigera, få den publicerad och utgiven på den tiden går förstås, men känns osannolikt och säger nog mer om journalisternas oförståelse för hur bokförlag arbetar. Nu ska förstås Bohman inte klandras för detta, inte minst för att Andromeda bjuder på betydligt mer substans än nämnda Netflix-komedi. Rekommenderas varmt.

27 september, 2022 #

I det vilda av Lisa Zetterdahl är ingen lätt bok, inte det minsta. Tre olika berättelser vävs ihop, om du vill, till något väldigt obehagligt. Zetterdahl leker med språket, vaggar in läsaren i säkerhet, bara för att bli grotesk, och, till slut, avtrubbad. I det vilda är långt ifrån lättillgänglig, men tar du dig över tröskeln – den första såväl som den andra – så väntar en upplevelse man inte finner särskilt ofta.

26 september, 2022 #

Min kompis och tillika fantasynörd Magnus Dahl har dragit igång ett nyhetsbrev med det fantastiska namnet Chainmejl. Två korta grymma nummer redan, med finfina lästips för den fantasyintresserade. Prenumerera och läs bums!

25 september, 2022 #

Jag älskar Becky Chambers Wayfarers-böcker, men är lite mer tveksam till hennes kortromaner i Monk and Robot-serien. Det är lite som att de försöker för mycket, samtidigt så betraktelserna från såväl munken Sibling Dex som roboten Mosscap är intressanta. Allt var nytt i den första delen, A Psalm for the Wild-Built, och den kom undan med det. Jag är mer osäker på vad jag tycker om A Prayer for the Crown-Shy, annat än att jag uppskattar det korta formatet och Chambers språk. Munken och robotens resa hänger dock kvar, vilket är nog för att dela ut en rekommendation.

21 september, 2022 #

Jag har uppdaterat /nu, sidan som är tänkt att fungera som en snapshot av vad som pågår i mitt liv just nu. Det var en och en halv månad sedan sist, ändå inte så hemskt länge sedan.