9 december, 2015

17 augusti, 2015

Odd Alice fortsätter växa

Det händer mycket på Odd Alice. Förutom balla projekt, så har vi även vuxit med hela tre personer sedan i juni. Maria Sjöberg är junior webbutvecklare, Mattias Ekendahl vår nya CTO, och Anders Norén – som börjar idag – kommer ombord som webbutvecklare. Det blir en spännande höst, med många roliga projekt.

För egen del betyder det förändrade och mer fokuserade uppgifter, eftersom Mattias och Rickard överlappar med mig. Helt enligt plan, ska tilläggas – det kan helt enkelt bara bli bra.

23 oktober, 2014

TkJ skriver om Tech Troopers

Tommy k Johansson, mer känd som TkJ, skriver om Tech Troopers och möjligheten att tjäna pengar på tjänsten för teknik-kunniga. Det är en bra vinkel, för här finns det faktiskt en möjlighet att dra in en hacka genom att agera support, något många av oss gör vare sig vi vill det eller ej redan.

För tydlighetens skull: Odd Alice är delägare i Tech Troopers, och jag sitter i styrelsen för ägandebolaget.

20 oktober, 2014

7 februari, 2014

Så ber du om en praktikplats

Det är tydligen så att elever uppmanas börja bearbeta arbetsplatser rörande höstens praktikperioder, i alla fall av min inkorg att döma. Inget ont om det, men genomförandet på många av dessa mejl från eleverna är under all kritik.

Läs vidare →

5 februari, 2014

Odd Alice vill (kanske) ha dig

Det går bra för Odd Alice, webbyrån som jag driver med andra briljanta typer. Vi har roliga kunder och meningsfulla projekt, och en arbetsmiljö så långt från stelbent du kan komma. Just nu är vi sju personer som jobbar med Odd Alice på heltid; fem anställda och två med långtidskontrakt.

Vi behöver förstärkning. Frilansare är bra, vi har en hel del fina sådana relationer, men nu känner vi att ytterligare en anställd hade varit att föredra för att ta oss vidare. Odd Alice har aldrig varit tänkt att bli en storbyrå, faktum är att jag hade en shortlist på personer när vi startade och de jobbar nu i företaget. Verkligheten har dock gjort sig påmind, intressen och inriktningar, samt inte minst behov, har förändrats, så nu står vi här.

Läs vidare →

12 oktober, 2013

Livet just nu i en punktlista

Det är väldigt tyst här just nu. Jag ska prata mer om hur jag tänker kring just det längre fram, men kort kan vi väl konstatera att jag just nu skriver desto mer på engelska, på TDH.me som är min engelskspråkiga sajt, samt förlägger en hel del av skrivtiden utöver det till triviala saker som böcker och tweets.

Nog om det just nu. Här är livet just nu, i en punktlista så att alla hänger med.

  • Låt oss börja med bokskrivandet. Den fjärde utgåvan av Smashing WordPress: Beyond the Blog kommer i vinter, förhoppningsvis på den här sidan årsskiftet men det beror på WordPress-versionernas faktiska lanseringstempo och publiceringsapparaten. Jag lovar inget.
  • Det blir en uppdaterad utgåva av eboken The Writer’s iPad med, gratis för alla som köpt den första från mig förstås (så köp om du inte redan gjort det). Skulle tro att det blir slutet av november för den här.
  • Odd Alice, webbyrån som jag driver, växer så det knakar och har roliga kunder. Bland annat slänger vi ut Episerver på ännu en plats, och bygger API:er, appar, samt filar på en podcast. Mer om sådant allt eftersom det händer och blir officiellt, och då på hemsidan snarare än här.
  • Internetdagarna tar en hel del tid för mig nu, jag driver nämligen två spår/dagar: En dag med WordPress samt Det är innehållet som räknas respektive. Missa absolut inte att köpa biljett till dessa (begränsat med platser) för det är oklart hur det blir med livesändning tyvärr. Boka med koden IND13 så får du 20% rabatt, och gör du det bums får du en t-shirt, tror jag bestämt.
  • Ja, det börjar bli dags för en #wpbar i Stockholm. Jobbar på’t.
  • Jag länk-kommenterar ganska friskt just nu, och har gjort de senaste månaderna. Följ @tdh på Twitter, eller om du så föredrar så följer du Tumblr-bloggen TDHFTW, som får alla länkarna med. Fast just nu, i skrivande stund, så är kopplingarna trasiga så klart. Ironiskt.
  • E-posttidningen Appmagasinet har utkommit med fyra nummer så här långt. Från och med nästa nummer blir det lite mer innehåll per nummer, men vi håller kvar vid torsdag eftermiddag som publiceringsdag (en gång i veckan alltså), och naturligtvis är Appmagasinet helt gratis och spamfritt. Teckna en prenumeration på hemsidan, och/eller läs äldre nummer via länkarna på bloggen.

Och som alltid, prata gärna med mig, helst på Twitter men övriga kanaler fungerar med.

7 september, 2012

Livet utan bredband

I dag tar många av oss bredbandsuppkoppling för givet. Webbutvecklare designar flashiga sajter med okomprimerade bilder och struntar i att optimera koden – alla har ju bredband så varför ska de bry sig? Det krävs wifi för att ladda hem stora filer från App Store, och storspel som Diablo 3 kräver att du är uppkopplad hela tiden.

Men vet ni, det går inte att ta bredbandsuppkoppling för givet, nu mindre än någonsin. Dels är det för att de mobila bredbandsuppkopplingarna har tagit över, vilket vi talat om tidigare, och dels är det för att alla faktiskt inte har bredband.

Läs vidare →

21 november, 2011

Varje andetag tar tid

Jag är en produktiv jävel, du vet det. Bland mycket annat så skriver jag böcker, publicerar webbsidor, driver webbyrå, och anordnar konferenser. Det kryddar jag med kul saker som livesändningar och frilansuppdrag.

Jag är även en framgångsrik jävel. Så. Sagt. Det går bra, har gjort länge, och även om jag är väldigt långt ifrån felfri eller perfekt så vet jag vad jag pysslar med. Lite osvenskt kanske, men vet ni – jag tror på mångfalden så jag får säga det rakt ut.

Dessutom är min musiksmak oklanderlig. Hävdar du något annat, läs föregående mening. Läs vidare →

19 november, 2011