Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

Automatonen närmar sig

Tro det eller ej, men min fantasyroman Automatonen närmar sig. Omslaget är så gott som klart, det snålas inte med format (hårdpärm! skyddsomslag!) eller formgivning. Även om processen tagit tid så har den varit tämligen smärtfri, till min stora förvåning. Jag ser verkligen fram emot att visa er alla, det ser fint ut.

Förutom det sista kring omslaget, som författarbio och dylikt, så pysslar jag med en kommande webbplats om boken. Det ska förstås till förhandsbokningar och sådant, samt inte minst en boktrailer – tydligen viktigt. Mycket att tänka på, helt enkelt, och även om det är förlaget som står för marknadsföringen så förväntas man förstås göra sitt som författare. Föga förvånande, ska tilläggas, för visst är det roligare att köpa en bok av personen som skrivit den, än av någon anonym förläggare eller onlinebokhandel? Men nej, det blir nog inga signeringsturnéer, om vi säger så.

Samtidigt som jag funderar på allt det här, och försöker hitta tiden i en ovanligt hektisk arbetsperiod för tiden på året, så jobbar jag med uppföljaren. Tanken är att jag ska vara färdig med manuset till sommaren, vilket låter som gott om tid, men ska sammanfalla med så mycket annat. Lyckligtvis har jag en ganska klar bild, en hyfsat tydlig outline, samt växande inspiration och skrivlust, så jag känner mig inte så stressad över den saken. Det är dock första uppföljaren jag skriver, så vem vet vad för oväntad problematik som tittar fram? Spännande är det i alla fall.

Nog om detta. Nästa gång jag nämner Automatonen är det sannolikt för att visa omslaget. Jag kan knappt bärga mig.