Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

Automatonen är färdigredigerad

Jag möttes av glada nyheter så här på tisdagsmorgonen: Manuset till Automatonen är, enligt min redaktör på förlaget, färdigredigerat. Det förtjänar ett utropstecken och en emoji, minsann! 🎉

Med det sagt så kommer jag gå igenom hela köret en gång till, för säkerhets skull. Det spelar ingen roll hur många ögon det är på ett manus i en process, tokigheter slinker igenom. Alla blir lite hemmablinda, helt enkelt. Det är okej, för det betyder inte att någon kommer se eller märka nämnda presumtiva tokigheter, men det vore skönt för undertecknad om de hölls till ett minimum. Eller inte existerade alls, förstås.

Det tokigaste jag varit med om, i manusväg, är ett stavfel på första tryckningen av skräckrollspelet Splatter. Missen är dessutom på omslaget, och inte så välkänd, dels för att det korrigerades i senare tryckning, och dels för att det är svårt att se. Under logotypen står det nämligen ”Ett rolllspel baserat…”. Ja, med tre L.

Omslaget till Splatter

Detta passerade mig och min, för projektet, radarpartner Axel Widén, samt två korrläsare, och alla som såg bilden på nätet samt i tidningen Drakens Tand, inför lanseringen.

Man blir hemmablind, som sagt.

(Jag skulle gärna ge Splatter nytt liv. Är det något som intresserar dig så anmäl intresse här.)

Tillbaka till Automatonen då. Med ovan nämnda fadäs i åtanke är det kanske inte så konstigt att jag tänker gå igenom manuset en gång till. För säkerhets skull, visst, men också för att putsa upp mina anteckningar och samla in de röda trådarna inför uppföljaren. När jag påbörjade det här projektet var det tre böcker, och även om mycket av handlingen finns kvar sedan dess, så har nya infallsvinklar och idéer tillkommit. Jag behöver vara säker på att de är ordentligt förankrade, för även om du kan smyga ut ett korrigerat omslag i en andra tryckning, så är det desto svårare att komplettera intrigen i en publicerad bok.

För den närmar sig nu, Automatonen. Nästa steg i processen, efter det att jag nojat färdigt med manuset, är formgivningen. Jag kommer ha åsikter där, milt uttryckt. Vi får väl se hur väl de tas emot.