Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

I väntan på redigeringen

Att skriva en bok är ett rejält företag, kan jag meddela, om nu någon trodde något annat. Förutom att faktiskt skriva ett manus, som du snabbt inser är fullt av fel och tokigheter så du redigerar det, om och om igen, så är det en hel del andra saker som förväntas av dig. Jag har pysslat med två sådana de senaste dagarna, i väntan på nästa redigeringsvända av Automatonen, och det är inte så lite själadödande.

Det jag jobbat med är min författarbio, för en sådan måste man ju ha, och första utkastet på bokens baksidestext. Ja, det börjar bli på riktigt nu, kan man säga. Just en författarbio är ju något jag haft tidigare, dels när jag skrev teknisk facklitteratur, och dels för de noveller som getts ut i diverse antologier. Men allt det där var länge sedan, och dessutom inriktat på en engelskspråkig marknad. Nu är det svenska, och jag har haft svårt att veta var jag ska börja.

Så, här är första utkastet av min författarbio. Den följer förstås en mall jag fick tilldelad, åtminstone delvis.

Thord D. Hedengren (f. 1980) har skrivit flertalet fackböcker med teknisk inriktning för den internationella marknaden. Till vardags driver han en digitalbyrå, men skrivandet har alltid funnits där, med flertalet utgivna noveller. Nu har Thord bytt engelskan till svenska, och romandebuterar med Automatonen.

Vi får se vad förlaget tycker. Jag vet inte vad jag tycker själv, ärligt talat, men jag måste ju börja någonstans.

Om bion var svår att få till så var första utkastet på baksidestexten ännu värre. Den ska jag nog inte dela riktigt ännu, men ni ska få se senare, från början till slut, för vem vet hur många revideringar det blir på den? Jag bävar redan…