Hoppa till innehållet ;&darr
TDH ⚡️ Thord D. Hedengren

Hej världen

I’m so happy to be here again… Wait…

Förlåt, svenska var det ja. Det här är lite av en omstart, och med ”lite” menar jag att det är en omstart. Det är inget litet med den alls, för mig. För jag har tagit beslut, gjort omvälvande vägval, och inget av det där spelar någon roll för någon annan än mig. Men här är jag, och vi, med en nystart. På svenska, helt och hållet på svenska framöver.

(Vill du ha fler ord, men på engelska, så går det faktiskt bra det med. Bored Horse är min engelska… låt oss kalla det webb, för den är i konstant förändring. Läs gärna den med.)

(Jag finns även på Twitter. Följ @tdh där. Det är mestadels på engelska, men inte enbart.)

(Om vi ändå namedroppar sociala medier, så är det @tdhftw på Instagram som gäller. Den är på hjältarnas språk, mestadels, så var inte orolig.)

Nog med parenteser.

Att börja om på nytt är obehagligt. Det finns förstås viss katarsis i att svepa bort allt (arkiverat på legacysajten, förstås), men också en viss oro. Den här webbplatsen, bloggen, hemsidan, vad du nu vill kalla den – den har haft åtskilliga tusen läsare dagligen. Den var något som de kallade ”en grej”. Jag får influencer-mejl och snuskiga erbjudanden om casinolänkar för ansenliga summor. Man kommer dit, till slut, om man gjort vad jag gjort länge nog, antar jag.

På tal om det: Jag driver digitalbyrån Divide & Conquer Hedengren Agency med Helena. Vill du jobba med mig så är det den vägen du ska ta.

Det har blivit många webbar, bloggar, och annat genom åren. Numera driver jag ”bara” WPSE (om världens största CMS, WordPress, på svenska) och Switch to iPad (om iPad, förstås) på någon form av kommersiell nivå. Det blir ändring på det framöver, men just nu är det så landet ligger.

Den här, ja, bloggen antar jag, kommer att handla om allt det här, och en väldig massa annat. Det här är inte en nischhistoria om pickups till din vinylspelare (även om det är något jag skulle kunna snöa in på), det kommer alltid vara vad jag pysslar med. Vilket – och jag antar att vi kommer till poängen här, på sätt och vis – är skrivande. Jag skriver nämligen ganska mycket. En del av det är nischat, annat stannar på en hårddisk, och vissa saker publiceras på olika sätt.

I bokform, exempelvis. Jag har sålt några hundratusen exemplar av diverse WordPress-böcker genom åren, men det är inte vad jag fokuserar på nu. Nej, jag har en bok som kommer ut relativt snart, den ligger hos redaktören i detta nu. Det finns förlagskontrakt och hela köret, jag ska bara inte säga så mycket om den riktigt ännu. Men den kommer, det är klart, och så snart jag vet lite mer så kommer jag öppna på locket, om boken och dess uppföljare. Det tycker jag är spännande, och jag tror att det kommer bli en intressant resa som du kanske vill följa med på. Så, den där nyhetsbrevspuffen här nedanför, den kanske är något för dig? Då missar du inget, i alla fall.

Hej världen, heter inlägget. Det kommer från den gamla ”hello world”-frasen, vilket förstås blev något som merparten av alla bloggsystem och publiceringsplattformar anammade. I grund och botten kommer det från ytterst trivial programmering, hur man kan skriva något i kod, och få något tillbaka.

Hello world.

Hej världen.

Här är jag igen.