24 augusti, 2012

Var är WordPress-tjejerna?

Den 22 oktober är det dags för WordCamp Stockholm på Waterfront i just Stockholm. Det är en WordPress-konferens som WordPress-användare och -utvecklare definitivt inte borde missa. WordPress är en väldigt stor publiceringsplattform, såväl i Sverige som i utlandet, och det finns gott om duktiga utvecklare samt smarta personer som jobbar med WordPress dagligen. Det är de som kommer tala på WordCamp Stockholm, dela med sig av sina erfarenheter och inspirera besökarna.

Men var är WordPress-tjejerna?

Läs vidare →

25 april, 2012

WordCamp Stockholm 2012 #wpsthlm

2010 gick WordCamp Stockholm av stapeln, och naturligtvis ska vi har fler WordPress-konferenser. Målsättningen var ett WordCamp Stockholm även förra året, men sponsorerna var uppbundna och först när det stod klart att det helt enkelt inte gick ihop ekonomiskt kom ytterligare erbjudanden om pengar. Då var tiden för knapp för att lösa det. I år har det fungerat bättre.

Först ska kanske tilläggas att WordCamp Stockholm 2010 gick med förlust, knappa 20 000 kr. Det i sig är förstås inte acceptabelt med tanke på hur många förlorade arbetstimmar det även är för undertecknad samt Malin på Odd Alice, men ändå helt okej. Vi har lite bättre marginaler i år för att på så vis säkra upp bättre finansiellt. Lev och lär, som det heter.

Läs vidare →

31 oktober, 2011

21 september, 2011

Datumfunderingar för WordCamp Stockholm 2011

Vi trixar som bäst med sponsorpengarna just nu för att få ihop det WordCamp Stockholm 2011 som vi alla förtjänar. I väntan på det skulle jag vilja ha era tankar om datum. Spontant tänker vi oss en fredag men det är inte hugget i sten, om majoriteten föredrar en dag mitt i veckan, eller en helgdag, så är det värt att titta närmre på det med.

Hur låter något av följande datum:

  1. Den 18 november
  2. Den 25 november

Vilket datum föredrar du, och varför? Berätta i kommentarerna.

13 september, 2011

Sista chansen att påverka WordCamp Stockholm 2011 som sponsor

Förra veckan skrev jag om sponsorsituationen för WordCamp Stockholm 2011. Läget idag är ganska mycket detsamma, det har tillkommit ett par sponsorlöften, en del saker har löst sig, så det är bra.

Går ditt företag i valet och kvalet om huruvida ni ska sponsra WordCamp Stockholm 2011? Då är det hög tid att bestämma sig, för det här är sista veckan att vara med under samma förutsättningar som övriga sponsorer. Jag vet att vissa av er vill ha mer tid, men vi måste ge svar kring lokaler, kring mat, och kring annat. För att inte tala om hur många presumtiva besökare som behöver planera in tillställningen!

Vill du prata sponsring? Hör av dig till tdh at tdh.se så får du ett pitchmejl tillbaka. Sista chansen!

8 september, 2011

Statusrapport för WordCamp Stockholm 2011

Ni som stalkar mig på Twitter eller bara följer hashtaggen #wpse (för WordPress-snack på svenska) vet att arbetet med WordCamp Stockholm 2011 är i full gång.

Många undrar hur de kan hjälpa, så jag tänkte berätta läget.

Så här ser det ut just nu:

  • Vi söker företagssponsorer. Prislappen börjar på 10 000 kr, är ditt företag intresserat av att sponsra så e-posta tdh at tdh.se bums.
  • Vi säkrar maten. Förra året var matkostnaden en tung del av biljettpriset, och vi – liksom många med oss – tycker att utbudet var rätt tunt. I år verkar det faktiskt som vi löst nästan allt med sponsorer.
  • Vi försöker spika datum och plats. Tyvärr styrs det mycket av sponsorerna, vi behöver helt enkelt mer pengar för att få en bättre plats!

Läs vidare →