Windows 7 är lite intressant

Ja, faktiskt tycker jag det. Inte för att Vista förtjänar sitt dåliga rykte, det är ett riktigt stabilt och lättjobbat system numera – annat var det innan SP1. Men visst, finns mycket som kunde vara bättre.

I kommande Windows 7, som finns ute i en tämligen hyllad beta, har man fixat en hel del och putsat en massa. Det är nästan så att jag är sugen på att ladda ned betan – publik nu – och installera i en virtuell maskin. Suget gick dock över, finns betydligt roligare saker att lattja med, typ Fallout på netbooken exempelvis.

Det gläder mig dock att Microsoft har insett vikten av ett lite mer lättviktigt system, och även om jag inte tycker att det borde behövas en lightmodell för nätböckerna och andra lowend-datorer så är initiativet i alla fall bra.

Se även Wikipedia, bloggosfären, samt PC för Allas test, bästa-sämsta-lista, samt byta från Vista-artikel – och/eller testa själv.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!