Vad ska vi göra med wpse.se? #wpse

Ni minns kanske att jag köpte loss domänen wpse.se, främst för att säkra upp hashtaggen #wpse på Twitter. Vi behövde en allmän hashtagg som inte var så regional, #wpsthlm känns ju lite fel för göteborgare och malmöbor att använda kan man ju tänka…

Hashtaggen #wpse är alltså säkrad, det kommer inte hända något konstigt på wpse.se, vilket jag redan lovat.

Frågan är bara vad som ska hända på wpse.se? Vad gör vi med den?

Det har kommit flera förslag, de flesta inriktade på WordPress-bloggande. Jag är lite tvedelad till det, för då får wpse.se en redaktionell röst (min, antagligen) och det är inte riktigt rätt tycker jag. Jag har fått för mig att det borde vara en mer övergripande, svensk grej. Nyhetsbrev har också varit uppe, för övrigt.

Community har föreslagits, med BuddyPress förstås, och det är absolut en tanke. Frågan är: behöver vi ett WordPress-community? Krockar det kanske för mycket med wp-support.se, som har forum, samt med Facebook-gruppen och Twitter-hashtaggen? Eller förlänger det bara diskussionen?

På tal om det så har även hem för teman, tillägg samt alternativa språkfiler föreslagits. Jag har absolut inget emot att lägga upp dylikt, behöver du exponera sådant och det räcker inte med en sida på wordpress.org så ska vi nog kunna lösa det på något vis. Hör av dig.

Det förslag jag är mest inne på, just nu i alla fall, är en aggregator. Att länka allt bra som skrivs om WordPress på svenska vore intressant, tillsammans med diskussionerna från Twitter (via hashtaggen #wpse förstås) samt kanske från Facebook. Frågan är, behöver vi den förstasidan? Fyller den egentligen någon funktion, annat än lägger något faktiskt på wpse.se, istället för ingenting, som ligger där nu?

Det kommer inte hända något på wpse.se omgående, jag tar min lilla tid med den här som ni märkt.

Tyck till, i kommentarerna här nedan eller på Twitter med hashtaggen #wpse. Tillsammans kan vi göra något bra med wpse.se, så jag hoppas att alla WordPress-intresserade tar den här chansen att påverka. Jag vill inte att wpse.se är min lekstuga, det är vår plattform för WordPress i Sverige. Då borde vi bygga den tillsammans.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!