TV4 köper Politikerbloggen

TV4 köper Politikerbloggen, för 1 miljon kronor om man skall tro Resumé – även IDG och Dagens Media rapporterar om affären, och DN har en längre intervju med Niklas Svensson.

Ja, det är samma Niklas Svensson som fälldes för dataintrång hos Folkpartiet – då var Expressen arbetsgivaren. Nu blir det TV4, mer precist TV4 Nyheterna, där Svensson börjar den 1 november. Där får han en fri roll, vilket torde betyda skjutjärnsjournalistik – förhoppningsvis på rätt sida lagen den här gången. Det är ett steg mot TV4:s mål, nämligen att gå om Rapport. Nog är det möjligt, i alla fall om ni slutar bryta nyhetsblocket med reklam…

Skärmdump på Politikerbloggen

Så en miljon riksdaler för Politikerbloggen, som tydligen skall ha 20 000 unika läsare/månad och har omsatt ungefär 450 000 kr sedan maj i år. Man behöver runt 200 000 kr i månaden för gå runt, enligt DN-intervjun, vilket omsättningen (notera ordvalet) knappast är i närheten av.

Å andra sidan så kan Niklas Svensson & Co. bara le på vägen till banken. Prislappen på en miljon kronor är förvisso inte chockerande hög – det är ett starkt varumärke – men Svenssons varumärke har sannerligen stärkts. Från dataskandal till TV4-hotshot i rutan, det är utveckling det!

Mer läsning! Köpet väcker känslor, se bara här. Riktigt intressant.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!