The Prestige – inte så bra som jag hoppades

Christopher Nolans The Prestige visade sig inte vara den smarta thriller jag hoppats på. Visst, slutet har en twist, men det känns banalt och aningen väntat. Kanske är det så att fejdande illusionister sätter nivån. Jag menar, man räknar ju med att bli lurad?

The PrestigeLikväl tycker jag att såväl Christian Bale (Batman Begins) som Hugh Jackman (err, kommer bara att tänka på kalkonen Van Helsing – det här är så mycket bättre) gör ganska bra rollprestationer, i synnerhet Bale. Även Michael Caine gör sin roll väl, men den har han å andra sidan gjort förr. Kul att David Bowie syns i en film igen, han är godkänd men nästa grepp från multikonstnären är förhoppningsvis en platta… Däremot är Scarlett Johansson desto mer ointressant, faktum är att resten av filmens roller mest flyter förbi.

Jag vet inte, jag rycks inte med. Tempot är för lågt, jag tror det är där problemet ligger främst. Trots det en småtrevlig thriller för sommarkvällen.

The Prestige är ute på DVD – mer info på IMDB.
→ Fler recensioner: SvD, DN, Movienet, Bloggywood och Aftonbladet. Bloggar om The Prestige.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!