Sportsajten Sportal direktsänder Holland-Sverige

Sportal sänder Holland-Sverige liveDet här är kul. Sportsajten Sportal har köpt rättigheterna till fotbollslandskampen mellan Holland och Sverige den 19 november. 49 kr kostar det att se matchen live via Sportal TV. Dagens Media pratar med Sportals VD:

– Vi kommer att sända mer, allt ifrån presskonferenser och träningar till större matcher, säger Sebastian Malmberg.

Kanal 9 sänder också matchen live, vilket gör att man inte vill gissa på genomslaget, i synnerhet eftersom man fick rättigheterna så sent.

Just rättigheterna är lite humor här, köpta av Kentaro som de är. Nämnda bolag var ju i centrum under Allsvenskan-bråket i våras. Förhoppningsvis är det lite renare avtal den här gången.

Livesändningar på webben kan gå lite si och så, förhoppningsvis är Sportal rustade för det potentiella trycket deras 63 000 unika besökare, plus de når via en hastig reklamkampanj, kan sätta på tjänsten. Nu kommer knappast alla betala 49 kr, ett biljettpris som skall ner i och med att man får in sponsorer för framtida livesända tillställningar, men ändå. Det är en markant skillnad att lägga upp videoklipp som besökarna tittar intensivt på under en kortare period, när alla skall se live online så kan till och med SVT gå bet. OS någon?

Hur som helst så är det spännande att se webb-tv växa på det viset som det gör. Om nu bara Hulu kunde börja sända för oss svenskar också… Via Jocke.