Slösurf på fredagsförmiddagen

Fredagar är alltid svårstartade för mig, liksom måndagar – det kan dock bero på att jag försöker låta bli att planera in något speciellt för veckans sista arbetsdag. Det tenderar att bli fulltecknat på todo-listan ändå, och arbetsveckan sipprar inte sällan in på helgen, men det är en annan femma.

Poängen är att jag slösurfar lite varje fredagsmorgon, efter kaffet och bullarna. Så även idag.

Paris - en platta jag inte äger…Får veta att Paris Hilton numera inte sitter i fängelse längre, husarrest blev det istället. Stackars veka fruntimmer, på radion sade de att hon var självmordsbenägen. Det tror jag vad jag vill om, men okej, vem orkar bry sig? Mickey J. Barczyk har lite mer om spektaklet.

Naseer Alkhouri byter tema på sin blogg igen. Somrigt, min vän, men förra var snyggare!

UbuntuPC för Alla (inte en tidning jag vanligtvis läser) har en hyllningstest av Linux-systemet Ubuntu. Jag har kört nämnda system, med en hel del problem på vägen, men visst är det väldigt användarvänligt på ytan, med Windows-lika dialoger och guider för alla inställningar. Synd bara att de inte alltid gör vad de påstår, som när du vill få nätverket att fungera och sparar dina inställningar, bara för att sedan inse att Ubuntu har skitit i vad du angett. Linux har en bra bit kvar, det enda Unix-system som känns stabilt för en bredare användarskara är OSX till Mac, och det har sina avigsidor det med. Ubuntu är dock ett bra val om du vill prova på Linux, inte minst tack vare live-CD:n som låter dig testa utan att installera.

Povel Ramel har som bekant gått bort. Jag tillhörde aldrig hans fanclub så det är bättre att andra i bloggosfären får lätta sina hjärtan. Kändisarna har sannerligen gjort det till höger och vänster.

Movable TypeLite bloggnyheter: bloggplattformen och WordPress-konkurrenten Movable Type 4 släpps fri. Spännande för alla som hostar sin blogg själv, massor med länkar hos Lisa Sabin-Wilson.

Sådär. Snart två timmar efter min planering och solen skiner ute. Ja se fredagar…