Nydesignade Feber – småtråkig, men användarmaterialet kan bli spännande

FeberDet är inte bara di.se som fått ny design, även bloggnätverket Feber har fått en ny design, såväl på förstasidorna – för nu är de två till antalet – som i själva bloggarna. Jag skulle väl ljuga om jag påstod att jag är tokigt imponerad, men enligt lanseringsposten så är illa fall Roger Åberg lycklig över version 3.

Kolla själva, på huvudfeber, och livsstilsfebersidan. Kom igen, kolla.

Nya Feber - feber.se

Skärmdumpar för klickovilliga! Ovan är förstasidan, feber.se, medan undersidan visar en bloggpost.

Nya Feber - en bloggpost

Jag gillar att kommentarerna är under posterna (istället för till höger), centreringen av sidan passar bättre, vänstermenyn på Feber-startsidan, topparna på både Feber- och Livsstils-startsidorna, läs-fliken på puffarna i högerkolumnen, senaste kommentarerna i vänsterkolumnen, och möjligheten att lägga till sitt nylle vid kommentarerna.

Däremot ogillar jag att de tre kolumnerna inte är lika höga ens visuellt, mängden luft vilket får sidan att se plottrig ut (annars är jag luftförespråkare som ni vet), att allt är grått och sobert istället för färgerna man körde förut (de livade upp), att samma diskuterade post kan komma flera gånger i senaste kommentarerna-rutan till vänster, samt att forumet ger felmeddelanden på engelska.

Den största nyheten är dock att poster i forumet kan uppgraderas till poster på Feber-sajterna, och att man – på sikt – kan få betalt för dem. Det är alltid spännande med användargenererat material, även om jag är lite tveksam till hur det kommer fungera här. Med en annan form hade jag hävdat att det vore ett ypperligt sätt att göra Sveriges snabbaste nyhetsbloggnätverk, men nu vet jag inte.

Personligen tycker jag att förra versionen var snyggare, men den här har sina fördelar. Det skall bli intressant att se hur den utvecklas, tas emot och om man kommer nå upp i fler än de tolv Feber-bloggar man har idag.

Mest intressant med den nya designen är nog trots allt att dummys visades på Febers Facebook-grupp innan de faktiskt lanserades. Beta Alfa uppmärksammade detta för mig, tack.

Så här tycker svenska bloggosfären! Räkna med att det skrivs en del under de kommande dagarna.