Nintendotjuvarna på bild, har du sett dem?

Chanserna att tjäna 100 000 kr på att hitta Nintendo DS-tjuvarna ökade just markant. Polisen tror nämligen att det rör sig om en liga, och bilder på misstänkta förövare i tidigare fall kablas nu ut. IDG tycker dock att saken är klar och stämplar dem som Nintendotjuvarna direkt, på sant kvällstidningsmanér. Självfallet är jag inte sämre än att jag hakar på, med en påse ironi i bakfickan.

Man levererar också den goda nyheten att Nintendo har ordnat en blixtleverans av Nintendo DS-enheter till Sverige.

– Hur stor leveransen blir vet vi inte, men vi är tacksamma för allt som kommer. Det är ju brist på DS, så vi är väldigt glada för leveransen även om den inte ersätter alla de maskiner som stals, säger Patrik Johansson.

Samtidigt kan vi vänta oss annonser från svenska distributören Bergsalas sida i dagspress, allt för att öka chanserna att återfå de stulna Nintendo DS-enheterna.

Det var alltså natten mellan lördag och söndag den 1-2 november som två lastbilssläp stals på Stena Lines Tysklandsterminal i Göteborg. En nyhetspost på nintendo.se gör gällande att det ena släpet innehöll “tusentals Nintendo DS Lite-konsoler för miljontals kronor”. Det är svarta, rosa, samt röda Nintendo DS Lite-enheter som har stulits, så håll ögonen öppna.

Här är Bergsalas efterlysning:

Efterlysning