Manifest: Det här är jag 2.0

Jag är turboladdad idag, vilket är en utmärkt möjlighet att ta avstamp för framtiden. Därför sparkar jag igång mig själv, publikt och med full transparens, här på tdh.se idag. I en serie poster, kort och gott titulerade Manifest, ska jag förklara vad jag gör, varför jag gör det, och hur jag gör det. Jag tänker prata om jobb, om tekniker, och ifrågasätta på vägen – allt av två huvudsakliga skäl.

För det första så hoppas jag att mina år som egenföretagare, webbmakare, redaktör, skribent, författare, och jobbmissbrukare ska kunna hjälpa någon annan på vägen. Att jag har en hel del att säga är knappast någon hemlighet, och om något kan hjälpa någon så är jag nöjd. Jag kommer utgå från mig själv och mina erfarenheter, men med målsättningen att just du ska börja tänka och ifrågasätta själv. Att bli bra på vad man gör handlar mycket om att ifrågasätta – det är sunt och utvecklande.

För det andra så står jag i ett vägskäl själv, igen. Det är en skrämmande och alldeles underbar situation, att göra sig redo att ta de första stegen av något nytt – eller gammalt på nytt vis. Det här är min spark i arslet (ursäkta franskan) så att jag kommer igång, få saker är så triggande som att möta deadlines och uppfylla löften – så på det här viset tvingar jag mig själv att vrida och vända på saker ytterligare eftersom det annars vore såväl meningslöst som respektlöst mot mina läsare.

Så. Då kör vi. Räkna med kaos, lekfullhet, allvarliga saker och små instick som på ett eller annat sätt har med det här att göra.