Manifest #1: Dags att omfamna molnet

Molnet, detta buzzword, denna nya typ av hosting som min vän Jonathan Sulo pratar bättre om – jag tror stenhårt på den. Skalbar webbhosting, betala för vad du använder, och all den stabilitet molnet erbjuder, visst låter det bra?

Vet ni, molnet är bra – jag vet för jag kör Spelbloggen i just molnet, via Kaizr som jag även är insyltad i. Hastighet, upptid och så vidare är alldeles utmärkta så här långt – jag är nöjd. Så nöjd att resten av mina sajter ska in på Kaizr, kanske är tdh.se redan där när du läser det här (men jag tror inte det). Ät din egen hundmat och allt det där.

Andra saker har jag redan i molnet, e-posten har inte legat i ett program på datorn på evigheter – först var det Gmail (som kan agera e-postprogram i webbläsaren), och numera är det Google Apps. Jag tänker, liksom Jonathan, flytta mina dokument till Google Docs – eller rättare sagt de jag tycker att jag behöver, resten bryr jag mig inte om – så hardcore är jag inte. Allt för att kunna nå nödvändig information varifrån jag än är, oavsett om jag sitter på min MacBook Pro, min MacBook Air, på speldatorn eller lånad dito, såväl som från min iPhone. Uppkopplad är jag alltid, så steget är inte svårt på det viset.

Jag omfamnar molnet för att jag vill ge mig själv större flexibilitet. Genom att ha allting tillgängligt på webben så kan jag jobba varifrån jag vill, bara det finns uppkoppling och en dator. Tåget, caféer, utomlands – kontoret har jag i fickan eller väskan.

Det är frihet för mig.