Jag ger bort en guide till WordPress i september

Uppmärksamma vet att jag skrivit en bok om WordPress med titeln Smashing WordPress: Beyond the Blog, och har kanske rentav koll på att jag just i detta nu håller på att lämna manuset till Smashing WordPress Themes. Båda dessa böcker är på engelska och riktar sig mot dig som jobbar med systemet bakom kulisserna, alltså bygger teman och kodar tillägg. Det är således inte böcker om att använda WordPress som vanliga användare.

Därför känns det helt rätt att skriva en guide för WordPress. Den kommer i september, som ebok, och kommer bli alldeles gratis att ladda hem.

Just det, gratis. Jag gillar att ge tillbaka till användarna, och det finns ett behov av en guide som faktiskt förklarar hur man skriver poster, skapar sidor, lägger till användare, installerar tillägg och teman, samt allt det där andra som behöver göras i WordPress på mer vardaglig basis – bortom koden så att säga.

Jag har velat skriva den här länge, men det har helt enkelt inte varit hållbart att lägga tiden på den, i synnerhet inte eftersom en WordPress-guide måste uppdateras i och med nya versioner. Det problemet har jag löst med sponsorer. Redan nu finns det ett par, som jag kommer namnge så snart jag går ut med titeln på guiden, och jag räknar kallt med att ytterligare sponsorer ska tillkomma. Det är ett sätt för webbhotell, mediaföretag och så vidare att vara med och ge tillbaka till WordPress-användarna, men även tjäna på det eftersom de får exponering och lite andra små fördelar.

För mig är det viktigast att sponsorerna möjliggör skrivandet av den här guiden. Jag kan ta tiden som krävs för att göra det bra, utan att känna stressen av att fritid eller timlön rinner mellan fingrarna.

Mer om det här senare, kommer säkert prata om det på SSWC i helgen med alla som är nyfikna. Syftet med den här posten är att berätta vad som är på gång, samt att informera vad som komma skall med tanke på den WordPress-brandade översättningsblaska som står i tidningshyllorna just nu. Det är en synnerligen tunn produkt så jag råder er att spara pengarna istället.