Det är dags för ett WordCamp i Sverige

Det råder väl ingen tvekan om att jag gillar WordPress, jag har ju trots allt skrivit en bok om open source-systemet och hamrar vidare på ytterligare en. Jag brukar säga att det inte finns en redaktionell sajt i Sverige som jag inte kan bygga i WordPress, och även om det varit sant hela tiden så blir det bara lättare och lättare. WordPress utvecklas enormt, och systemet är stort i Sverige, det var WPnight åtminstone en fingervisning av, ifall någon nu tvivlade.

Så varför har vi inget WordCamp?

Ett WordCamp är en tillställning som bara handlar om WordPress, jag ska för övrigt hålla föredrag på WordCamp UK i Manchester i sommar. De finns över hela världen, men inte i Sverige. Jonathan Sulo och Andreas Karman började dra i det för ett bra tag sedan, men annat kom emellan – ungar och jobb ni vet. Någon annan måste ta tag i det hela.

Det blir tydligen jag, med god hjälp av WordPress-Sverige.

I höst/vinter blir det WordCamp i Sverige, i Stockholm. Så snart det finns ett datum går jag självfallet ut med det, tillsammans med ytterligare information och allt annat som kan tänkas behövas. Det blir förstås en rejäl tillställning, en väldig massa jobb och så vidare. Det gör jag så gärna – WordPress och open source-community har gett mig oerhört mycket. Jag ger tillbaka med temat Notes Blog Core, och jag vill ge tillbaka med det här också.

Tillsammans med er. För självfallet är det här en öppen, transparent, vänlig, bubblanfylld historia.

Den första sponsorn är redan ombord, nämligen .SE. Mer om det senare, men stort tack för att de är med så här tidigt – det underlättar. Även herrarna Sulo och Karman förtjänar ett tack, de har ytterst graciöst överlämnat en väldig massa kontakter och liknande som de samlat ihop under sitt arbete, och båda är självfallet med i leken fortfarande.

Det kan du också vara.

Vill du hjälpa till med WordCamp Sverige så hojta i kommentarerna här nedan. Jag vet att många redan är ombord på det här, jag har pratat med en hel del av er och det kommer inte bara vara jag som bubblar om WordCamp Sverige under de kommande dagarna. Det är precis så det ska vara, det här är ingen one man show. Det här är WordPress-Sverige som samlar ihop sig.

2010 är året Sverige får ett WordCamp. Det första av många.