WordPress: Från mig till dig

Bloggplattformen WordPress är ytterst flexibel, och mitt förstahandsval för merparten av mina webbprojekt. Man kan göra så mycket mer än bloggar, ett begrepp som är ganska utdaterat, med systemet.

Den här sidan erbjuder filer för nedladdning och fri användning, för att ge någonting tillbaka till opensource-världen. Varsågoda.

Tema: LaunchPad på svenska

Ian Stewart ville kunna lägga upp en splashsida för kommande bloggar, där man kunde prenumerera på den nya bloggens RSS-feed samt via e-post. Temat döpte han till LaunchPad. Smart, tycker jag, men på engelska, vilket inte är så tjusigt. Så jag översatte temat, och släpper det förstås fritt här.

Testat för WordPress 2.5 och uppåt, men bör fungera med äldre versioner också. Installeras på sedvanligt sätt, dvs. ladda upp mappen launchpad-se till wp-content/themes/ och aktivera under Design i WordPress admin.

Temat kräver inga speciella plugins, men däremot måste du göra vissa inställningar för att allting skall fungera. Följ instruktionerna nedan, vilka förutsätter att du installerat WordPress och aktiverat det, samt att du kör WordPress 2.5:

  1. Du måste bränna din RSS-feed how FeedBurner. Det är snabbt och enkelt, följ bara instruktionerna.
  2. Gå till Design > LaunchPad-inställningar i din bloggs admin. Där fyller du i din nya RSS-feedadress som du fick från FeedBurner. T.ex: http://feeds.feedburner.com/tdhse
  3. Fyll även i ditt FeedBurner ID. Detta hittar du genom att gå till My Feeds hos FeedBurner, klicka på din feed, och sedan kolla uppe i adressfältet. ID:t är de sista siffrorna, t.ex. 1881223
  4. Spara inställningarna! Klart!

Glasklart? Behövs bättre beskrivningar? Hojta i kommentarerna om du behöver hjälp. Jag försöker hjälpa i mån av tid, så vänligen försök ha tålamod om det tar lång tid.