Spelsverige – en länkguide

BETA Senast uppdaterad 22/8, 2007.

Hur ser Spelsverige ut online egentligen? Vilka spelsidor finns, var hittar man distributörerna och släpplistor, har speltidningarna några hemsidor och vilka communitys, forum och diskussionslistor finns det egentligen? Det tänkte jag ta reda på, och försöka hålla uppdaterat, på den här sidan. Varför?

Har jag missat något? Hojta i kommentarerna!

Hoppa till:
kriterier | spelsidor | distributörer | spelutvecklare | butiker | tjänster

Kriterier för att vara med här

För att listas på den här sidan måste man:

  • Ha en webbplats på svenska.
  • Behandla och/eller beröra den svenska spelbranschen.
  • Hålla sig på rätt sida av lagen – piratsidor etc. gör sig icke besvär.

Är du inte med, och vill vara det? Hojta i kommentarerna med länk etc.

Spelsidor

Med spelsidor menas webbplatser som skriver om spel, vare sig det är recensioner, bloggar eller debattinlägg som åsyftas. Även communitys etc. – med andra ord allt som riktar sig till spelarna.

Distributörer

De svenska speldistributörerna har blivit betydligt bättre på att presentera sig själva och sina produkter online. Många är så bra att de är en källa även för konsumenter, även bortom jakten på senaste patchen.

Spelutvecklare

Det finns en hel del spelutvecklare i Sverige. Till skillnad från spelsidor så kräver jag inte att spelutvecklarnas hemsidor är/finns på svenska. Har jag missat något? Hojta i kommentarerna!

Butiker

Här listas svenska spelbutiker med försäljning online. Observera att utländska butiker som skickar till Sverige inte platsar här, såvida de inte uppfyller kriterierna förstås. Rapportera opålitliga butiker i kommentarerna!

Följande fysiska butiker och butikskedjor har hemsidor men ingen organiserad onlinehandel.

Tjänster

Här listas diverse tjänster som berör Spelsverige på ett eller annat sätt. Det kan vara digitala presskontor, spelnischade annonsnätverk eller annat liknande.

Har jag missat något? Är någon sida nedlagd? Skriv i kommentarerna här nedan, och glöm inte länken!