Statusrapport för WordCamp Stockholm 2011

Ni som stalkar mig på Twitter eller bara följer hashtaggen #wpse (för WordPress-snack på svenska) vet att arbetet med WordCamp Stockholm 2011 är i full gång.

Många undrar hur de kan hjälpa, så jag tänkte berätta läget.

Så här ser det ut just nu:

  • Vi söker företagssponsorer. Prislappen börjar på 10 000 kr, är ditt företag intresserat av att sponsra så e-posta tdh at tdh.se bums.
  • Vi säkrar maten. Förra året var matkostnaden en tung del av biljettpriset, och vi – liksom många med oss – tycker att utbudet var rätt tunt. I år verkar det faktiskt som vi löst nästan allt med sponsorer.
  • Vi försöker spika datum och plats. Tyvärr styrs det mycket av sponsorerna, vi behöver helt enkelt mer pengar för att få en bättre plats!

När punkterna ovan är klara händer följande:

  • Webbsajten öppnar och sponsorerna presenteras. Även talare, förslag till schema, insamlande av önskemål och så vidare. Information overload, kort och gott.
  • Vi utannonserar datum, det är prio 1 på det så klart så att alla som är intresserade kan kryssa i kalendern. Förhoppningsvis görs valet med en omröstning, men ju närmre vi kommer desto svårare blir det att genomföra.
  • Vi går ut med biljettpris. Målsättningen är att ligga lägre än förra året. Helst betydligt lägre, även om det betyder att fika och dylikt kostar några tior på plats.
  • Vi öppnar bokningen.

Mer följer efter det så klart, men det känns lite tidigt att gå in på just nu. Det finns möjlighet att hjälpa till på plats, och vet du att du vill prata om något (dvs. hålla en session) så går det bra att anmäla intresse till mig redan nu.

Vi hade hoppats hålla WordCamp Stockholm 2011 i mitten/slutet av oktober, men med tanke på att vi ännu inte säkrat nog med sponsorpengar för att göra som vi vill så blir det november istället.

Så vad kan just du göra nu? Hjälp oss hitta fler sponsorer, vi behöver skrapa ihop lite mer pengar för att det här ska bli så bra som möjligt. Skicka dem till mig, antingen via e-post eller på Twitter så tar jag det därifrån.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!