Sluta kräva hemtelefon i registreringar, webben!

På tal om Budera.se, när skall e-handlare (och andra för den delen) vakna upp och inse att man inte kan kräva hemtelefonnummer idag. Jag har inget hemnummer, har inte haft på över ett år. Fast telefoni är passé för mig, mobilen är mitt vapen, och jag sparar tusenlappar varje år på att ha det så. Likväl så möts man av kravet på hemnummer på sajter som Budera.se, med följande supporttext för oss som saknar fast telefoni:

Om du skulle sakna hemnummer måste du maila kundtjänst och lämna fullständigt personnummer, adress och mobilnummer innan du registrerar dig.

Tack och hej, säger jag, och går någon annanstans.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!