Sir Paul premiärsänder video på Youtube

Memory Almost FullMan skulle kunna säga att det är oväntat att Paul McCartney (ja, från Beatles) premiärvisar sin första video från nya skivan Memory Almost Full på Youtube, men jag tycker inte det. Det var liksom det eller iTunes (där man istället kan köpa skivan för nedladdning) – MTV tar knappast i Sir Paul och frågan är om han inte är lite för träig för VH1 med, jag vet inte.

Dance Tonight heter första singeln och tillika första låten på plattan. Det är en av de svagare, och videon gör mig inte direkt hetare på den – det kan inte ens Natalie Portman rädda. Se och hör själv:

Det är som sagt ingen strålande rolig fösta singel från skivan. Faktum är att jag är positivt överraskad av Memory Almost Full – Sir Paul leker med pop och rock på ett ganska spännande vis. En del låtar på riktigt bra, som Mister Bellamy och House of Wax, men då har jag förvisso alltid gillar McCartneys sångstil. När han försöker tuffa till sig i Nod Your Head blir det dock bara tunt, och det är däremellan som Memory Almost Full flyter hela tiden. Två, tre riktigt bra låtar, en handfull bra och en handfull tråkiga – inget riktigt dåligt.

Årets överraskning redan nu? Ja, kanske det – men frågan är vad det egentligen innebär? En bra skiva värd att titta närmre på är det hur som helst. Jag har funnit mig själv lyssna på den förvånansvärt ofta, ett nog så gott betyg.

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!