Problemet med e-posten i molnet

Just nu vill inte Gmail vara med och leka. Vissa har inte blivit insläppta på en timme, vilket är brutalt lång tid att vara utan sin e-post. För idag är det ju så, Gmail är inte bara en webbmejl, det är en e-postklient också. Jag kör all min e-post den vägen, och har inga som helst planer på att installera några e-postprogram någonsin igen.

Inte ens lite nedtid kan får mig att ändra uppfattning. Molnet är skiten.

Det gör det förstås inte mer irriterande att e-posten inte är tillgänglig, vilket dock är en sanning med modifikation. Tack vare Google Gears (inte att förväxla med Gears of War) så kan jag använda min webbaserade e-postklient även när den är offline. Visserligen skickas ingenting, det placeras i utkorgen på värsta modem-manér och man får vänta på att de ska skickas. Ni minns, man kopplade upp sig, laddade ner e-posten, kopplade ner, svarade på all mejl, och kopplade upp sig igen för att den skulle skickas.

Lite så känns det när Gmail är nere. Som att sitta med modem igen, fast allt annat fungerar och jag är till och med kvar i min webbläsare.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!