Nya Digg, och Reader lämnar Labs

Digg är en populäritetstävling för länkar, och förlagan för alla de sociala bokmärkessidor vi har i Sverige, typ Hypa och Färskpressad. Den nya versionen, eller rättare sagt senaste uppdateringen, sneglar dock friskt på Facebook, med utökad profilfunktionalitet, bilduppladdning och annat. Kolla vad Kevin Rose har att säga i den här snabbgenomgången:

Det finns en officiell bloggpost också. Jag är själv ingen hängiven Digg-användare, den fyller mindre funktion om man främst bloggar på svenska och inte inom tekniksektorn, men det blir intressant att se vilket genomslag det här eventuellt har på Facebook. Jag gissar på inget.

Läs mer om Digg (se även intressants temasida), Hypa och Färskpressad hos svenska bloggare. Det har skrivits en del faktiskt.

För övrigt så har Googles RSS-läsare, Reader, nu lämnat Labs, vilket betyder att den är officiellt lanserad. Eller ja, den kommer få leva vidare tills vidare, även Gmail har lämnat Labs men det står fortfarande beta på den… Personligen tycker jag Google Reader är webbens bästa RSS-läsare.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!