Nu har hela Sverige digital-tv

DumburkAlldeles nyss, 09:45, skall sista etappen i digital-tv-övergången vara klar, och de analoga sändningarna (bortsett SVT1 tills vidare) i Skåne och Blekinge skall vara avstängda. Gick det bra tro? Jag vet inte, i mitt hus har vi ComHem så vi – liksom andra kabel-tv-anslutna och parabolanvändande tittare – berörs inte.

Martin Jönsson reflekterar över övergången så här långt, och konstaterar – liksom jag – att det blivit dyrare att se på tv. Speciellt eftersom man nu behöver boxar till alla sina tv-apparater (om man inte har kabel-tv) och då troligen även går på niten (?) att köpa ett större kanalpaket.

Men samtidigt: på lång sikt är det positivt med bättre teknik, något som digital-tv definitivt är jämfört med den analoga diton. Problemet är bara att vi nu är i ett övergångsskede där vi inte får ut särskilt mycket av den. Det får man ta, men man får också acceptera att alla inte tycker det är värt det.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!