MyTrendyPhone och vad bloggare bör undvika

Har du fått det här i inkorgen nyligen?

Hej,

Vi är MyTrendyPhone Sverige, en webbutik som säljer mobiltillbehör, PC och laptop tillbehör, Spelkonsol tillbehör, iPod tillbehör, iPad tillbehör, Foto och video tillbehör och vi undrar om du skulle vara intresserade av att ta emot och testa en av våra produkter? Vi skickar en produkt till dig och du gör en test, efter testen skriver du om produkt och länkar mot vår hemsida. En test bör omfatta några länkar (ett mot vår hemsida – www.mytrendyphone.se och ett mot en viss produktkategori) samt några bilder av den produkt du testar (du kan hitta produktens bilder på vår hemsida). Du behöver inte skicka produkten tillbaka. Du kan gärna behålla den produkten. Vi kan ordna detaljer om vi får ett positivt svar från dig. Om du har några andra idéer eller frågor kommer vi att vara mer än villiga att lyssna och svara dig. Tycker du att detta låter intressant? Hör gärna av dig. Vi hoppas att vi kommer att samarbeta i framtiden.

Mer information om vår webbutik kan du hitta på vår hemsida: www.mytrendyphone.se

MVH
Namnet Borttaget
[email protected]

Då hoppas jag att du svarade att du inte var intresserad, för det är ett synnerligen ogenerat försök till länkfiske i bästa fall, och köpt post i värsta. MyTrendyPhone, som jag inte tänker länka, är enbart ute efter att köpa till sig bloggposter med länkar – till såväl webbutiken som produktsidor – med produkter som betalning.

Det är helt enkelt etiskt fel.

Den här typen av tilltag, och bloggare som hakar på dem, bidrar till synen av bloggaren som mer oseriös och lättpåverkad. Eller: betalda poster av den här typen är ett slagträ i debatten om bloggens trovärdighet.

Jag råder er alla att svara nej till den här typen av propåer. Det är en sak att ta in recensionsexemplar (vilket vi gör till exempelvis Spelbloggen), men en helt annan att låta en distributör, PR-firma eller återförsäljare diktera hur de ska länkas, namnges och liknande.

Du har bara din egen trovärdighet. Skada den inte med den här typen av skräp.

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!