Mina engelskspråkiga uppdrag

Som bekant (?) så är merparten av mina uppdrag av det internationella slaget numera. Jag brukar säga att jag jobbar mot USA, vilket inte är riktigt sant eftersom flera av de stora starka typerna i den internationella bloggosfären faktiskt är baserade på andra platser i världen. De huvudsakliga marknaden, däremot, är den amerikanska, så lite sant blir det förstås.

Om du vill följa mina engelskspråkiga äventyr så har jag en fin liten länklista för dig, samt en kortare förklaring om vad jag gör på sajten ifråga. För man kan aldrig få för många bokmärken eller RSS-flöden att följa, inte sant?

Blog Herald, där allting började

Vi börjar med Blog Herald, nyhetsbloggen där det hela (nästan) började för mig på engelska. Idag har den annan ägare, och jag har gjort både det ena och det andra efter uppköpet. Nya ägaren har varit en bra kontakt för mig, jag har nämligen gjort en mängd uppdrag åt Splashpress Media genom åren.

Blog Herald handlar om bloggosfären, bloggare, och proffsbloggande. Den har inte riktigt samma tyngd längre, nu när bloggar är mainstream, men när den kom var det organet nummer ett. Idag är det “bara” en bra nyhetfokuserad sajt om bloggande, om du fråga mig. Min roll är för övrigt redaktörens, jag togs ombord för att få skutan på rätt köl, och det verkar faktiskt gå vägen.

Skärmdumpar på Devlounge och Blog Herald

Skärmdumpar på Devlounge och Blog Herald

Devlounge, för webbdesignern

Den andra sajten jag är redaktör för heter Devlounge, och ägs även den av Splashpress Media. Det är ett helt annat typ av projekt än Blog Herald, därför att min roll främst ligger i att organisera och planera innehållet. Jag tar som princip aldrig ekonomiskt ansvar i någon sajt jag driver, men själva innehållsplanering har jag viss vana av, om man säger så. Skriver lite då och då också, förstås – målet är en gång i veckan. Mängden bidrag från mig hänger dock främst på hur mycket tid som går åt att agera redaktör åt frilansarna, och budgeten är något begränsad, så ibland är jag tyst.

Devlounge handlar om webbutveckling och -design. Det är lite smickrande att Splashpress köpte den först efter att de sett till att säkra ett redaktörsavtal med mig.

Mina frilansgig

Utöver mina båda redaktörsposter så frilansar jag för ett par bloggar:

  • GigaOM är tveklöst kreddigast. Web 2.0 och ny media, en riktig tung aktör i USA vad gäller startups och så. Jag skriver om spelbranschen, tämligen oregelbundet.
  • NETTUTS publicerar genomgångar (tutorials på klingande engelska) av diverse webbpubliceringssystem, tekniker, eller vad det nu är. Fokuserad på webbutveckling, fast mer inlärningsinriktad än Devlounge. Jag bidrar 1-2 gånger i månaden för närvarande, men tanken är att det skall bli mer frekvent.
  • Spyre Mag har jag just börjat skriva för, en post i veckan blir det. Mer fria tyglar om webbdesign och närliggande saker än övriga gig, så jag gillar den redan.

Mitt frilansande följer man med lätthet på den här adressen, uppdateras med det mest intressanta en gång i veckan: tdhedengren.com/tag/freelance-friday/

Jag, mig, och mitt

Självfallet bloggar jag på engelska också, på tdhedengren.com. Så här långt har jag legat ganska lågt dock, men det blir ändring på det inom kort. Kommer rulla ut en variant på TDHish och anpassa för mer frekventa uppdateringar. Bakgrunden till det återkommer jag till på tdhedengren.com vad det lider.

Det är också på tdhedengren.com som jag publicerar mina engelskspråkiga noveller.

Du kan även följa mig på Twitter, även om du får (nästan) alla direkta meddelanden syndikatiserade till min Jaiku (som annars är på svenska) med, om du vill.

Det var nog det hela, faktiskt. BloggerTalks och Live Arcade Review har jag sålt, och Living Hyboria är mest en hobbyputtrande blogg om Age of Conan, så den vill jag egentligen inte ta upp förrän det känns rätt… Så jag tror jag sätter punkt där, faktiskt.

Trevlig läsning!

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!