Mer bloggosfärintegration

Alltid trevligt att se när bloggosfären släpps in i stor- och gammelmedias webbsatsningar. SR använder Twingly för att visa blogglänkar på Musikhjälpen-sidan. Det är för övrigt ett rätt intressant projekt, betala för att önska en låt och pengarna går till behövande. Visst spelas det för lite Alice Cooper i radio?

Även Expressen har släppt in bloggarna, men inte via Twingly utan med Aitellus tjänst BlogMatcher. Man modererar länkarna via företaget Interaktiv Säkerhet, vilka även anlitas av SvD. Tittar man på företagets referenssida ser man åtskilliga jättar, utöver de nämnda. Jag ställer mig tveksam till extern moderering av det här slaget, och man skulle rentav kunna oroa sig för likriktning av vad som anses tillåtet.

Skall blogglänkar och kommentarer modereras så bör man göra det internt, är min åsikt. Då går det mer hand i hand med redaktionens riktlinjer och agendan blir tydligare för alla inblandade.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!