Maud Olofsson lät pressekreteraren chatta med hennes namn

Maud Olofsson skulle chatta med Aftonbladets läsare, men var upptagen med en intervjuannan ort. Hur löser man denna klantiga dubbelbokning? Jo, men låter förstås pressekreteraren, en snart sparkad (?) Lisa Wärn, ta centerpartistens namn! Aftonbladet kände inte till något, och självfallet blir det rabalder om detta nu. Med all rätt, man lurade medvetet människor, knappast något vidare för trovärdigheten, inte sant? Skall jag vara ärligt så förstår jag inte hur man kan vara så fruktansvärt klantig.

Värst av allt är nog Lisa Wärns uttalandet om “missen”:

Men när du nu chattade, hur smart var det då att låta Maud Olofsson sitta med en annan reporter vid exakt samma tidpunkt?
– Det var ju det som var missen.

Nej, Lisa Wärn, det är inte missen. Missen är att lura folk!

Som sagt, förhoppningsvis blir hon kortvarig, men frågan är hur mycket skuld Maud Olofsson har i det här. Det är tyst från henne än så länge, men i Aftonbladets artikel så påstår Wärn att Olofsson var medveten om det hela eftersom hon rentav rådfrågades en gång per telefon.

Fruktansvärt dåligt. Jag håller mig vanligtvis från politik här på tdh.se, men det här är så genomvidrigt och falskt att det bara måste belysas. Man kan skoja om det, som Naseer, men jag tycker det är en allvarlig händelse som inte får blåsas över.

Grundprincipen måste vara att folkvalda inte lurar befolkningen.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!