Köp inte domäner av telefonförsäljare

Se upp för bluffmakare som försöker sälja på dig domäner över telefonen, det är budskapet i Peter Forsmans post hos .SE.

Det här är inte bara ”oseriös försäljning” utan den uppringde kunden blir lurad i flera led. För så klart finns det ingen privatperson som lagt någon beställning i första läget, utan det är bara det påtryckningsmedel de använder för att få en förskräckt reaktion hos den uppringde. Det är lätt att blir lurad. Kunskapen om domännamn och hur branschen fungerar är generellt låg.

Jag vill poängtera att inga seriösa webbhotell/återförsäljare av domäner i Sverige sysslar med den här typen av telefonförsäljning. De aktuella blufföretagen har bedrivit den här typen av oseriös verksamhet under flera olika bolags- och verksamhetsnamn, bland andra Bizzno, Ecentera, Tengmart, Bridge, Aktiva Work, under flera års tid.

Tipsa ovetande kollegor och vänner om att det här är något som försigkommer, för lurendrejerier drabbar oftast de som är okunniga om branschen. Och köp inte saker av telefonförsäljare, även om de verkar trovärdiga – be dem istället skicka underlaget via e-post så att du får kika på det i lugn och ro, och sedan göra ett eventuellt köp i kontrollerad miljö.

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!