Internetworld utser årets besvikelser, glömmer moderbolaget

I samband med Internetworlds årliga topp 100-lista kastar man även lite skit på ett par sidor som de tycker borde vara bättre. 100 bra, tre dåliga känns lite fegt kanske, men å andra sidan har man förstås inte så mycket att vinna på att vara taskig.

Så vilka är årets tre besvikelser?

Ticnet. Blocket. Di.se.

Kritiken som levereras är rimlig. Jag vill dock lägga till tidningens moderbolags webbsida, nämligen IDG.se. Den är seg, instabil, och laddar om sig själv efter en tids inaktivitet i jakt på fler annonsvisningar – ett svinigt beteende bara det. Dessutom har man fortfarande inte hajat det där med läsbara URL:ar, fastän det var något jag diskuterade med Mikael Zackrison (på VA sedan ett bra tag) för flera år sedan.

Visst har det blivit lite bättre:

http://www.idg.se/2.1085/1.192994/de-10-galnaste-ipod-dockorna

…är bättre än orgien i siffror de hade tidigare, men det är fortfarande onödigt krångligt. Vilken man fortfarande kan få i lightversion då och då:

http://internetworld.idg.se/2.1581

Att man dessutom i många fall hänger sig åt tabloidliknande journalistik gör inte saken bättre. IDG.se har gått från att ha varit en hyfsad samlingssida för teknikintresserade, till länkjagande Aftonbladet-wannabees.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!