Google Analytics skulle kunna godkännas av KIA Index

Google Analytics är ett stationärt statistikverktyg för webben, baserat på populära analysprogrammet Urchin. Analytics är gratis att använda (upp till fem miljoner sidvisningar, sedan kan det kosta pengar) och ger en förhållandevis sann bild av dina besökarantal, i alla fall jämfört med analyserade serverloggar.

KIA Index skulle kunna tänka sig att inkludera statistik från Google Analytics, men säger följande i ett mejl till till Internetworld:

En annan punkt som KIA fått kritik kring är att vi ej godkänt Google Analytics som leverantör. Fakta i det hela är att vi inte haft möjlighet att ta ställning till dem som leverantör. En förutsättning för att bli godkänd är att mätleverantören tar kontakt med KIA så att vi kan utvärdera dem. Eftersom Google ej kontaktat oss trots att ett flertal sajtägare kontaktat dem om detta så har vi ej kunna inleda någon utvärdering.

Detta i en uppföljningsartikel till artikeln om Analytics-drivna “konkurrenten” SIS-Index, som dessutom är gratis att använda.

Så Google, kanske läge att prata med KIA Index så att de som inte vill använda dyra mätverktyg kan vända sig till er?

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!