Fredagsnöje: Två lanseringar signerade Odd Alice idag

Jag brukar verkligen avråda från lanseringar på fredagar, det riskerar nämligen bli krångligt och kostsamt om något skulle gå åt pipan. Ibland blir det så ändå, och idag blev det inte en utan två lanseringar signerade Odd Alice. Båda sajterna bygger på WordPress (föga förvånande) och är på många sätt och vis varandras motpoler. Det gör det extra kul tycker vi.

Lansering #1: Regionbibliotek Stockholm

Regionbibliotek Stockholm är inget bibliotek i sig utan snarare en sambandscentral för biblioteken i Stockholms län. De har suttit på en gammal och trött Episerver-driven webbsajt, och ville ha något mer modernt och lättarbetat. Samtidigt så har de en väldigt blandad målgrupp att ta hänsyn till, vilket gjorde det extra kul att rulla ut sidan idag.

Vi är glada och nöjda över hur aktiva personalen på Regionbibliotek Stockholm har varit med sidan, direkt från att de fick tillgång till den. Det ska bli kul att följa hur de arbetar med sajten framöver.

regionbiblioteket.se.

Lansering #2: Macro

I samarbete med Halmstadsbyrån Wly, som vi bland annat rullade ut GB:s webbplatser på diverse språk tillsammans med, släppte vi idag Macros nya webbplats. Macro är stora på badrum, och som bekant är badrum livsstil. De ville ha en lekfull och visuell sida, luftig och modern med tjusiga produktbilder. Och det fick de.

Macro och Wly har jobbat stenhårt med att mata sajten full med material. För Odd Alice är det kul att hyfsat nyanställde David (@dmrsweden) fått projektleda den här sidan från vår sida, och dessutom ansvara för utvecklingen. Framöver blir det lanseringar på flera språk, svenska är dock först ut.

macro.se

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!