En månad med Veckans Blogg

Veckans Blogg har utsett en vinnare, en “veckans blogg” som namnet antyder, i fyra veckor nu. Mottagandet har varit gott, ni gillar tydligen sidan och det är bra det. Varje vinnare åtföljs av en intervju – tanken är att vi alla ska kunna lära av personerna som driver de här utmärkta bloggarna. Så här långt har det släppts några guldkorn i intervjuerna.

Linus på Sugoi gav exempelvis tre konkreta tips, varav det här var ett:

Entusiasm: Det är väldigt lätt att se, och känna, om personen har entusiasm för ämnet. Det är oftast det som avgör om jag fortsätter att läsa eller ej.

Karin på Bagerskan säger bland annat det här:

Internet är till en otroligt stor hjälp, man kan finna en enorm inspiration på hemsidor och bloggar som handlar om bakning. Det är allt för lätt att fastna på inspirerande bloggar och bara drömma sig bort. Jag får massor av idéer från andra som bakar, de ger mig idéer som jag utvecklar till egna bakverk.

Matilda på Scenbloggen pratar om bilder:

Helt enkelt att jag personligen tycker mycket bättre om bloggar med mycket bilder! En bild säger mer än tusen ord! Jag tycker bilden lockar till att läsa texten, jag fastnar aldrig vid ett inlägg med bara text. Sen har jag väl blivit lite mer intresserad av foto på senare tid och jag tycker det är kul att redigera bilder, mixtra med färger o.s.v..

Slutligen, Joakim på svartvitt.eu ger tre fototips, och avslutar med det här guldkornet:

Det krävs ingen proffsutrustning för ett Kodakmoment! Kom ihåg det =)

Som sagt, bra start för Veckans Blogg. Missa inte nästa veckas vinnare, läs in dig om du inte redan gjort det, samt glöm inte att det går bra att nominera bloggar, din egen eller andras.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!