Det var kanske på tiden?

Igår fyllde jag 30. Tydligen är det en fruktad ålder, kantad av kriser och ångest, så har man sagt mig i alla fall.

Jag märker ingenting av det, om nu någon trodde det. Istället tar jag det som en ursäkt till att slå slag i någonting som jag borde gjort för länge sedan, visar det sig. Det är ju lätt att vara efterklok, eller bli bekväm för den delen.

Bakgrunden är att jag har skapat mig något av ett namn i framför allt WordPress-sfären. Det var ingen brist på uppdrag tidigare, förfrågningarna har sedan länge varit fler än jag faktiskt klarat av, men att skriva en bok – Smashing WordPress: Beyond the Blog – samt jobba på ytterligare en har inte direkt minskat efterfrågan om man säger så. Självfallet är det kul, jag gillar det, men är mindre förtjust i att neka roliga uppdrag.

Så det var väl på tiden att jag tog ett steg till.

Säg hej till Odd Alice.

Vi gör webb, mest med WordPress, men inte uteslutande. Rätt lösning till rätt projekt, så klart – även om det oftast är och blir just WordPress.

Ja, “vi”, för Odd Alice är inte bara jag. Genom åren har jag etablerat ett tämligen omfattande nätverk av duktiga frilansare – med Odd Alice lyfter jag in dem. Det är TDH with friends kan man säga. Med Odd Alice kan vi ta fler och större uppdrag, flera är redan på ingång och en del rentav initierande.

Så varför namnet Odd Alice?

  • För att Alice från Alice i underlandet (inte den överskattade Burton-tolkningen i Disneykostym utan- Lewis Carrolls böcker) är en mystisk liten sak som möjligen ätit svampar hon skulle låtit vara.
  • För att Alice Cooper är soundtrack till mitt liv, en ironisk dualitet, en fågel Fenix i musikform.
  • För att Alice säger det.

Och Odd då? Ja, ordets betydelse känns passande i sammanhanget, men kanske finns det något mer där? Något med plommonstop och professor Balthazar-vibbar månne?

Vi kommer till det.

Namnet Odd Alice kom för övrigt till i svallvågorna av flera brainstormingsessioner mellan mig och Malin. Som alla bra namn dyker det upp när man minst anar det, så även den här gången.

Så. Odd Alice är ett steg vidare. Ett paraply att samlas under, en byrå att anlita för grymma webbproduktioner.

Det var faktiskt på tiden.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!