Det är inte bra bara för att det kostar pengar

Jag vill höja ett varningens finger, efter att ha sett en post för mycket som uppmanar läsarna att köpa ett premiumtema till WordPress. Det råder nämligen en vitt spridd uppfattning om att premiumtema är detsamma som “bra tema”, något som är långt ifrån sanningen. Föga förvånande för många, men det tål tydligen att belysas ytterligare.

Rådet “köp ett premiumtema som har funktionerna du behöver” är oansvarigt.

Du och jag vet förhoppningsvis att det finns bra och dåliga teman, oavsett vad de kostar. Det gör inte alla, prislappen blir en garanti för att det är kvalitet, fastän så inte alls behöver vara fallet. Jag förstår beteendet, ibland är det skönt att kunna lita på att saker bara fungerar och är bra, speciellt med tanke på hur otroligt mycket det finns att välja på till en plattform som WordPress. Men ett premiumtema är inte den säkra genväg som söks alla gånger. Kom ihåg det nästa gång du gör dig redo att betala $49 för något som målas upp som lösningen på alla dina problem. Det finns helt enkelt inga garantier.

Förutom att lära sig koda själv och göra rätt från början förstås. Det kanske finns en bok för det?

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!