Det är dags att prata WordPress

Värst vad det blivit mycket WordPress för mig den här hösten och vintern då.

  • Jag var med och startade Sveriges första WordCamp i Stockholm
  • Jag har pratat WordPress på Disruptive Code, Internetdagarna och Öredev
  • Jag släpper en e-bok med titeln Webbpublicering med WordPress, gratis, snart
  • Jag har skrivit Smashing WordPress Themes och lämnat till förlaget
  • Jag har skrivit på för en WordPress-bok till åt samma förlag

Utöver det så lever #wpbar kvar, så klart, och #wpsthlm har sådär smygetablerat sig bakvägen. Mer om det senare.

Jag klagar inte, det är kul med WordPress, och jag tycker det är viktigt att göra något för communityn som ger så mycket tillbaka. Se det som mitt bidrag, eller något sådant.

Som det här: jag spenderade just en diger slant för att säkra domänen wpse.se, av två skäl.

För det först, för att det råder lite oklarheter kring vad man ska hashtagga med när man pratar WordPress på Twitter mot den svenska marknaden. #wpse har surrat runt, tillsammans med andra taggar, däribland #wpsthlm i kölvattnet av WordCamp Stockholm. Den sistnämnda känns dock fel för allmänt WordPress-snack, allt är trots allt inte centrerat till Stockholm.

Jag gillar #wpse bäst, men med tanke på att domänen, wpse.se, inte innehöll något eller var dedikerad till WordPress så kändes det som en vansklig sak att börja hashtagga med, av varumärkesskäl. Tänk om den kom på villovägar och plötsligt pekade till tyska porrsajter? Det hade inte varit så bra för WordPress-Sverige tycker jag.

Sagt och gjort. Jag köpte den av Daniel Scheer (som självfallet hade tänkt göra något med WordPress på den, någon gång – inget ont om honom alls!) och lovar nu dyrt och heligt att wpse.se enbart ska användas för att vidareutveckla WordPress-Sverige!

Vilket för mig till den andra punkten. På WordCamp Stockholm pratade vi mycket om hur vi kunde knyta ihop WordPress i Sverige lite mer. Det kom många bra idéer, synpunkter och liknande. Hela vitsen med #wpbar, och den främsta anledningen till att jag tog på mig WordCamp Stockholm, är att lyfta WordPress ytterligare i Sverige. Vi har så oerhört många duktiga personer som jobbar med WordPress här, som använder systemet, och som är intresserade av det, så det är synd och skam att vi inte pratar mer med varandra.

Som över en öl på #wpbar.

Som under en hackarnatt på WordCamp.

Som, ja som vad?

Från och med nu kommer jag hashtagga alla tweets som har med WordPress att göra med #wpse.

Jag hoppas du gör detsamma. Och jag hoppas också att du kommer med tankar, idéer och förslag på hur vi kan använda wpse.se för att lyfta WordPress ytterligare i Sverige. Där #wpsthlm är Stockholmsfokuserat, där är wpse.se definitivt något för hela Sverige. Det tycker jag är viktigt.

Kommentarsfältet är alltid öppet här nedan, och vill du prata möjligheter och idéer med mig direkt eller privat så e-posta tdh at tdh.se eller @tdhse på Twitter.

Nu kör vi!

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!