Den rumsrena guiden till piratlivet

Ohoy ye mateys!Det är en konstant gråzon huruvida man kan prata om piratkopiering eller ej. I perioder har det nästan varit toktabu att ens nämna det, speciellt inom spelbranschen där jag som bekant har frotterat de senaste tio åren. Kommentarsstormer och muttrande speldistributörer kantade framför allt PlayStation-tiden, då var det TVspel.nu i tidig utgåva som gällde.

Idag är läget ett annat. Kolumnister i kvällsblaskorna uppmanar närmast till nedladdning av utvalda låtar på senaste plattorna via bittorent eller något annat protokoll/nätverk. I utvärderingssyfte förstås, men ändå. Gråzonen är total. Så då är det uppfriskande när en rumsren guide till hur sjutton piratscenen fungerar, garanterat fri från snaskiga porrannonser, spyware och popups som försöker få dig att tro att du har virus på din dator. Vilket du säkert har, men det hör inte hit. Intressant läsning, men letar du efter länkar till vattenhål för dina mediastölder så är det inte rätt plats. Å andra sidan kan Google, Microsoft eller Yahoo hjälpa dig där så vem bryr sig?

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!