Därför valde vi wordcamp.org för WordCamp Stockholm

Det har förvånat vissa att WordCamp Stockholm ser ut som den gör (se själv på se.wordcamp.org), speciellt med tanke på att undertecknad är inblandad. Jag ska ju ändå föreställa någon sorts webbdesignerutvecklaretyp med egen byrå och allt… Självfallet finns det en tanke med att köra sidan där den är, och en anledning till att den ser ut som den gör.

Domänen wordcamp.org är centrum för officiella WordCampar i världen. Där har vi första anledningen till att vi ligger där, vi vill inte ha några missförstånd huruvida det här är ett “äkta” WordCamp eller ej. Namnet får inte användas hur som helst (det finns lite info om det här) och målsättningen med ett WordCamp är bestämd från början. Genom att använda wordcamp.org så undviker vi förhoppningsvis missförstånd.

Det förklarar hur varför sidan ligger där den ligger, men hur kommer det sig att den ser ut som den gör? Tyvärr har det också med wordcamp.org att göra – det är nämligen inte så att man får fri tillgång till servern. Jag kan med andra ord inte ladda upp teman eller göra något ballt själv över huvud taget. Faktum är att man inte ens kan lägga till användare hur som helst, det är ett ganska stelt och slutet system som gäller på wordcamp.org. De är medvetna om det, de försöker hjälpa till, men svarstiderna (per mejl då, inte pingtider) är ibland lite väl långa för att jag ska våga göra någon specialare där. Tänk om något går sönder och det tar en vecka innan de får upp min fix, som jag gjorde på tre minuter och mejlade direkt? Det är helt enkelt inte hållbart.

Temat vi kör är det officiella WordCamp-temat. Det är tyvärr inte lokaliserat, och förresten har de inte fått in de svenska språkfilerna än ändå. Ni förstår vad jag har att brottas med här va?

Därför kommer vi använda se.wordcamp.org för mer statisk information och liknande. Jag hade initialt tänkt att ha bloggen där med, men ärligt talat så fungerar det inte bra nog för det, så där har jag tänkt om och kommer fixa något inom kort. Mer om det på se.wordcamp.org senare.

Så ligger det alltså till bakom kulisserna på WordCamp Stockholms nätnärvaro. Det blir en del skruvande inom den närmaste tiden, men se.wordcamp.org kommer alltid vara navet i mitten. Vi går helt enkelt runt den stolpiga organisationen och fixar resten själva. Lite samma tänk som med Twitter (följ @wordcampse och hashtagga med #wpsthlm) och Facebook (här är sidan) alltså – vi är överallt och nyttjar tjänsterna bäst det går.

Vi ses på WordCamp Stockholm!

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!