Därför ska du inte missa WordCamp Stockholm nästa helg

Nästa helg är det WordCamp Stockholm, en WordPress-konferens och den första i sitt slag i Sverige. För er som missat dess existens så föreslår jag en titt på hemsidan, på hålltiderna, samt på den ännu inte fullt utannonserade talarlistan.

WordCamp Stockholm är för alla som är intresserade av WordPress, experter jämte nybörjare – alla är välkomna och det finns något för alla.

Så varför ska man hosta upp 650 kr för en helg med WordPress?

  • Samtalen. Som alltid så pekar jag på samtalen först. Här kommer du träffa WP-ninjor och glada amatörer, garanterat med något att lära. Kvällen är vigd åt att umgås, med buffémiddag och mingel, med mera.
  • Talarna. Alla är förvisso inte utannonserade ännu, men det är en gedigen samling. Förutom undertecknad så kan du lyssna på hur Fokus bygger magasinwebb, hur Automattic utvecklar WordPress för mobilen, hur du fixar sökfunktionen, hur du förbättrar din ranking i sökmotorerna, samt inte minst hur TV4 har 150+ WP-sajter. Det blir grymt!
  • Workshops. Söndagen är vigd åt workshops. Tillsammans lär vi av varandra och pressar plattormeb ytterligare. Bygg teman, flytta från wordpress.com till egeninstallerad variant, och så vidare.
  • Natthacket. WordCamp Stockholm stänger inte, de som vi hackar hela natten. Bygg ett tema, koda en plugin, lös ett problem, lansera en sajt med en nyfunnen vän – möjligheterna är många. Bland alla som deltar lottar vi dessutom ut fina priser, bara en sådan sak!
  • Tekniska museéet. Vi har ett museum alldeles för oss själva. När de stänger för allmänheten 17:00 på lördagen så har vi bara börjat! Mingel och talkshow i maskinhallen, samtal i rymdutställningen, smygande i gruvan – det är verkligen en grym omgivning att umgås i, och en unik upplevelse i sig.

Vad ingår då i de 650 kr biljetten kostar? Du hittar info här, men kort kan man väl säga att om du ska natthacka så behöver du bara en dator med dig – mat och dryck ingår.

Dessutom, för de som vill: på fredagen blir det förfest med #wpbar i centrala Stockholm! Med biljett är du garaterad en plats.

WordCamp Stockholm är och blir årets WordPress-upplevelse. Du vill inte missa det här!

Tisdag 09:00 slutar vi sälja biljetterna. Köp din direkt om du inte redan gjort det. Och sprid gärna vetskapen om konferensen, logga och badge hittar du här.

Vi ses nästa helg!

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!