Brian De Palma i ropet

Den svarta dahlianLäser att Nicholas Cage (ingen av mina favoriter direkt) skall medverka i The Untouchables: Capone Rising, Brian De Palmas prolog till inte alls oävna The Untouchables från 1987. Där var det Kevin Costner, Sean Connery och Robert De Niro som höll hov – vilka som får axla deras respektive mantlar i prologen återstår att se.

Det är extra intressant eftersom jag så Den svarta dahlian igår, även det en film av Brian De Palma. Den kretsar kring ett brutalt mord som aldrig blev uppklarat, även om filmen förstås tar sig en del friheter vad gäller det senare. Josh Hartnett och Hilary Swank (ja, från Million Dollar Baby, hon fick en Oscar för den rollen) är båda klart godkända men Fiona Shaw är filmens stjärna, fastän hennes roll är ganska liten. Sevärd, som sagt, men jag hoppades på mer – det är som att tempot inte riktigt finns där hela vägen.

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!