Bra regel för söndag kväll

Klockan åtta på kvällen började det pocka. Suget att göra något, och med något menar jag något nytt. Som i påbörja ett nytt projekt, vare sig det är en ny sajt (som om jag inte har tillräckligt av dem, ändå blott en bråkdel av vad som varit) eller en ny bok, ett spel, ett… Ja, ni vet.

Egentligen sög det lite innan dess, men med mörkret och degandet i soffan kom rastlösheten. Det är mitt gissel, jag mår inte bra av att sitta still, och kugghjulen i knoppen vill inte riktigt sluta snurra.

Men jag har en regel, framarbetad efter år av slit och släp. Starta inte nya projekt på söndagskvällen!

Varför? Jo, du blir inte “klar” med dem, få saker kan rullas ut på ett tillfredsställande sätt på en enda kväll, blott ett par timmar. Jag är ju med i 24 Hour Business Camp som ni vet, och jag kan meddela att 24 timmar är på gränsen. Verkligen. Gissa då hur ett par timmar på söndagskvällen är, knappast veckans mest produktiva tidpunkt från första början. Resultatet blir istället att du blir halvfärdig, tvingar dig i säng (bättre än att jobba till småtimmarna), och tacklar den nya arbetsveckan med huvudet kvar i söndagsprojektet.

Jag följde min regel idag, och hoppas att du kan ta den till dig du med. Söndagskvällar är inte till för nya projekt, de är sista laddningen inför måndagen. Alla bör ta den chansen, tycker jag.

Det är klart, kommer man på något briljant på södagsförmiddagen, då är det något helt annat…!

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!