Beatles på iTunes – en principiell seger

Apples stora nyhet idag är att Beatles nu finns på iTunes. Det är stort, mycket stort. Kanske inte för dig och mig, för om du liksom jag tycker att Beatles hör hemma i skivsamlingen (oavsett om den är digital eller fysisk) så har du förstås dem redan. Men den långa konflikten mellan Apple och Beatles verkar synligen vara över, och den har varit en nagel i ögat på Steve Jobs så länge.

Kanske är det här början på något större, för om Apple kan få de envisna teknofoberna att gå med på digital försäljning av sin musik via iTunes, då kanske det beryktade iTunes-molnet som ska äta Spotify levande kan fungera? Kanske är det här sparken i baken som skivbolagen behöver, väckarklockan som får dem att inse att Apple inte bara äger musikdistributionen, de är även en viktig kugge i branschens överlevnad som den ser ut idag?

Det är klart, så blir det bara om Apple själva tänker följa med i utvecklingen på den fronten. Det är lite 50/50 på den fronten idag, skulle jag vilja påstå.

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!