Anders Aleborg om Binero 2.0

Webbhotellet Binero har ett bra rykte i bloggosfären, får utmärkelser till höger och vänster (nåja, men några i alla fall) och twittrar friskt. Det tycker vi om, Binero är bra – jag har själv två konton hos dem och en hel hög med domäner som ligger och skräpar.

Nu rullar de ut 2.0, som VD Anders Aleborg presenterar i en bloggpost, och det betyder en ny kontrollpanel samt mer till kunderna. Jag har, som twitterstalkers vet, provkört det nya systemet och kan inte göra annat än göra tummen upp. Visst, det har twittrats om tokigheter, och det finns säkerligen en och annan bugg – så är det. Men det övergripande intrycket är positivt, speciellt för oss befintliga kunder. Den nuvarande kontrollpanelen är nämligen allt annat än vacker eller så lättarbetad som den borde vara. 2.0 är så mycket bättre, modernare, och mer självklar.

Det, i kombination med att utrymmet för privatkunder nu är 100 GB och 200 GB för företagsditon, samt att trafik “inte är något problem” gör förstås Binero 2.0-draget till ett synnerligen intressant sådant i webbhotellsbranschen.

Så vad har Anders Aleborg att säga om saken? Jag skickade några frågor.

Vad var målsättningen när ni började arbeta med Binero 2.0?

Vi visste att vi kunde åstadkomma ett system som var mycket enklare, säkrare och prestandamässigt större än alternativen i Sverige – därmed förtjänar kunderna hos det vänligaste webbhotellet det.

Kontrollpanelen är ett stort steg framåt – är det viktigt att ha en egen lösning idag, eller kan man lika gärna köra Plesk eller Cpaneln som webbhotell? Varför/varför inte?

Vi tittade på flera färdiga lösningar innan vi valde ett eget och kom snabbt fram till att ingen av dem höll måttet, t ex hade ingen stöd för lastbalansering som vi ansåg vara viktigt.

Hur kommer det sig att ni ökade prestandan på era konton? Kunder som jag kan ju skära ner på antalet konton exempelvis…

Om vi på Sveriges vänligaste webbhotell kan ge våra kunder mer så gör vi det. Det finns både en och två som kanske vill ha fotoalbum på hemsidan och framför allt många som tidigare kunnat få problem vid trafiktoppar innan – nu kan både de och vi sluta oroa oss över den biten.

Tack för svaren, Anders.

Det ska bli intressant att se hur Binero 2.0 tas emot. Jag får säkerligen anledning att återkomma i ärendet…

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!