Amazon Kindle – onödig pryl eller framtiden?

Amazon KindleAmazon Kindle är den senaste e-boksläsaren som skall få oss att skrota pappersboken. Det är förstås bokindustrins våta dröm, inga fler tryckkostnader! Men även om potentialen kanske finns där och författare samt evangelister talar sig varma i PR-materialet, så tvivlar vissa.

Vem är egentligen beredd att skaffa ytterligare en teknisk pryl i denna tid av produktkonvergens bara för att kunna läsa böcker och tidningar? 399 dollar är dessutom alldeles för mycket pengar. Den fristående e-boksläsaren saknar helt den potential att bli en Ipod för böcker, som är vad Amazon verkar hoppas på.

Det där är Adam Erlandssons ord, och jag håller delvis med. Personligen så reagerar jag på att de vill att jag skall betala för att prenumerera på bloggar som är gratis online, att en bok kostar $10, vilket är dyrare än en pocket, och dessutom tvivlar jag på att Amazon tänker bjuda på mobiltrafiken utanför USA, vilket de alltså gör. Läs alla mina invändningar och funderingar på rethord.com.

👉 Want my newsletter? It's free! 💌

Have you read <em>Haunted Futures</em> yet? cover

Have you read Haunted Futures yet?

I’ve got a story in the science fiction/near future anthology Haunted Futures, together with the likes of Warren Ellis and Tricia Sullivan. Check it out!